Atentionare de calatorie! Aria de raspandire a virusurilor poliomielitei s-a largit. OMS recomanda vaccinarea

14/09/2015

Atentionare de calatorie! Aria de raspandire a virusurilor poliomielitei s-a largit. OMS recomanda vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/atentionare-de-calatorie-aria-de-raspandire-a-virusurilor-poliomielitei-s-a-largit-oms-recomanda-vaccinarea/

alerta-calatorie-polioMinisterul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani asupra faptului ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca problema raspandirii internationale a polio-virusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie un risc si o Urgenta de Sanatate Publica de Importanta Internationala (USPII).

In acest sens, OMS a emis o recomandare de vaccinare (cel putin pentru urmatoarele 12 luni) cu o doza de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care calatoresc pe termen scurt sau lung in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Madagascar, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria si Ucraina.

Se recomanda cetatenilor romani sa se informeze asupra atentionarilor emise de catre institutiile medicale autorizate din statele sus-mentionate referitor la aceasta problematica.

Vaccinarea se va face cu 4 saptamani inaintea calatoriei sau pentru cazuri de urgenta chiar inaintea plecarii.

Vaccinarea va fi consemnata pe un format tip al OMS „Certificat de vaccinare sau profilaxie” (carnetul galben), specificat in Anexa nr. 6 a Regulamentului Sanitar International 2005, care poate fi accesat la adresa dedicata de Internet http://www.who.int/ihr/ports_airports/icvp/en, iar acest carnet va insoti documentele de calatorie.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (disponibila gratuit in „App Store” si „Google Play”), care ofera informatii, recomandari de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS iti poate salva viata!”.

Citeste si  “Trebuie sa nu uitam ca nivelul de vaccinare din Romania este din ce in ce mai scazut”

Citeste si  Alerta in Ucraina! Au fost confirmate doua cazuri de poliovirus tip 1

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. nae says:

    Viruşii ăstia au vize,sau vin ilegal în Europa?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: