Romanii imunizati cu ambele doze de vaccin pot descarca adeverinta de vaccinare in format electronic

09/03/2021

Romanii imunizati cu ambele doze de vaccin pot descarca adeverinta de vaccinare in format electronic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romanii-imunizati-cu-ambele-doze-de-vaccin-pot-descarca-adeverinta-de-vaccinare-in-format-electronic/

Persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-Covid pot descarca adeverinta de vaccinare in format electronic din Registrul Electronic National al Vaccinarilor.

“Persoana vaccinata isi introduce cateva date de siguranta si poate sa descarce aceasta adeverinta”, a declarat, marti, medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Si reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica si ai DSU au facut precizari legate de adeverinta de vaccinare.

“Orice persoana vaccinata cu doua doze de vaccin poate sa intre pe site-ul adulti.renv.ro, citeste termenii de utilizare si ii accepta. In cazul in care ii accepta, ii apar doua ferestre, una in care trebuie sa introduca CNP-ul si a doua in care introduce numarul de telefon. Primeste un cod pe SMS, pe numarul de telefon, introduce codul respectiv si obtine adeverinta de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus. (…) Cred ca este deja disponibil serviciul acesta. Deocamdata, este disponibil pe CNP si pe datele din buletin, de saptamana viitoare va putea fi disponibil si pe datele din pasaport”, a declarat conf. dr. Florentina Furtunescu, conform Agerpres.

Etichete: adeverinta de vaccinare, adeverinta de vaccinare in format electronic, registrul electronic national al vaccinarilor

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: