Romania va primi echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO

31/08/2022

Romania va primi echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-primi-echipamente-de-producere-a-oxigenului-medical-donate-de-nato/

Premierul Nicolae-Ionel Ciuca a convocat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta pentru aprobarea procedurilor prin care Romania va beneficia de doua echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Aceste echipamente medicale sunt destinate incarcarii buteliilor de oxigen medical necesare continuarii ingrijirilor medicale pentru pacientii care necesita oxigen.

“Multumesc partenerilor nostri din Alianta Nord-Atlantica pentru acest act puternic de solidaritate si sprijin, dovada a relatiei strategice consolidate, orientata spre rezilienta si protectie a comunitatilor in fata dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca, potrivit unui comunicat al Executivului.

Astfel, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta a fost aprobata Hotararea nr. 38 din 30.08.2022, ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Raspunsului la Dezastre prin care informeaza reprezentantul Romaniei la NATO cu privire la faptul ca Alianta Nord-Atlantica isi exprima disponibilitatea de a face o donatie Romaniei.

 

Etichete: producere oxigenului medical, oxigen medical, NATO

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: