Romania va dona 100.000 de doze de vaccin Pfizer catre Republica Moldova

21/07/2021
Romania va dona 100.000 de doze de vaccin Pfizer catre Republica Moldova

Romania va dona 100.000 de doze de vaccin Pfizer catre Republica Moldova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-dona-100-000-de-doze-de-vaccin-pfizer/

Potrivit vicepresedintelui CNCAV, secretarul de stat Andrei Baciu, saptamana aceasta va fi facuta o noua donatie catre Republica Moldova de 100.000 de doze de vaccin anti-Covid Pfizer.

“Asa cum Romania a facut pana in momentul de fata catre Republica Moldova cele mai importante donatii, acestea vor continua cu un transport saptamana aceasta de 100.000 de doze Pfizer, care a fost aprobat in sedinta de guvern de saptamana trecuta. Dupa cum bine stim, si Serbia a beneficiat de 50.000 de doze de donatie, Ucraina, Argentina, Vietnam – 100.000 de doze AstraZeneca si pana in momentul de fata a fost finalizat un singur contract de vanzare, cu Danemarca, pentru 1.170.000 de doze de vaccin. Iar demersuri suplimentare vor fi anuntate pe masura ce Romania le finalizeaza. Sunt in curs si alte actiuni de acest tip, cat si la nivel european, unde stim promisiunea de donatie de 100 de milioane de doze, unde si Romania va fi parte a acestui proces de donatie”, a afirmat secretarul de stat in MS, Andrei Baciu.

De asemenea, oficialul a subliniat ca mecanismul european de contractare a vaccinurilor anti-Covid s-a dovedit un succes.

“Noi, in Romania, am avut acces la vaccinuri inca din primele momente la nivel global, spre deosebire de alte tari, chiar din regiune, pe care Romania le-a sprijinit pentru procesul de vaccinare. Noi continuam activitatile, inclusiv la nivel individual, cat si in partea echipei europene de donatie si revanzare, tocmai pentru ca toate vaccinurile, nu numai cele din Romania, toate vaccinurile au o perioada de valabilitate si, pe masura ce studiile avanseaza, aceasta poate fi extinsa, deci este un proces inclusiv european, cat si procese individuale ale statelor membre de donatii si de revanzare”, a mai precizat Andrei Baciu.

Etichete: donare vaccinuri anti-covid, contractare vaccinuri, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: