Romania are un mare deficit de medici, desi angajarile in sistem sunt deblocate

Adriana Pavel 11/03/2015

 spital-interior-holConform oficialilor, in sistemul de Sanatate exista in continuare un mare deficit de doctori, desi posturile sunt deblocate, iar fonduri de angajare exista.

“Este o situatie nationala, din pacate. Nu mai este o problema de blocare a posturilor, se pot angaja medicii, exista si fonduri de angajare. Problema este sa gasim medicii. Noi acum in Comitetul tehnic interministerial intre Ministerul de Interne, Ministerul Sanatatii, chiar am discutat aceste aspecte si unitatile de primiri urgente au prioritate impreuna cu serviciile de ambulanta la angajari in limita, bineinteles, a bugetului, care sper sa avem un plan sa crestem bugetul pentru personal sa se poata angaja in plus”, a declarat Raed Arafat.

Tot el a mai spus ca managerii de spital impreuna cu cei care coordoneaza unitatile de primiri urgenta ar trebui sa faca eforturi pentru a atrage medici specialisti.

”Cand faci concurs, trebuie sa fie efort facut de catre seful unitatii de primiri urgente si de catre managerul spitalului ca sa atraga medici. Sunt judete care sufera foarte mult de lipsa de medici de urgenta, sunt altele care stau mai bine. Din pacate au plecat multi medici in ultimii ani din tara si incercam cat mai mult sa aducem inapoi si sa ii tinem pe cei care acum sunt la pregatire”, afirmat secretarul de stat din MAI, citat si de Agerpres.

Si, atunci cand vine vorba de a-i motiva pe medici sa ramana in sistemul sanitar romanesc, nu se pune in discutie doar cresterea salariala actuala, ci mai ales plata conform pregatirii lor, oportunitatile de avansare in cariera sau dotarile cu care sa lucreze.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

1 Comentarii

  1. adriana says:

    Exista in Romania medici dar nu-I angajati pentru ca sunt medici de familie, desi nu toti au bani sa deschida cabinet.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Peste 300.000 de lei imputati de CJAS furnizorilor de servicii medicale din Covasna

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Judetul Bistrita-Nasaud a primit peste 14.000 de doze gratuite de vaccin antigripal

Sectia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu se va inchide dupa ce singurul medic specialist se va pensiona

Accesati un chestionar despre nutritie, stil de viata sanatos si suplimentele alimentare si puteti castiga premii