Romania, tot pe locul 6 in UE la incidenta tuberculozei

18/12/2015

Romania, tot pe locul 6 in UE la incidenta tuberculozei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-tot-pe-locul-6-in-ue-la-incidenta-tuberculozei/

SUPORT-PSIHOLOGIC-TBCSpecialistii din domeniul pneumologiei si nu numai trag un nou semnal de alarma in ceea ce priveste incidenta, riscurile si tratarea tuberculozei (TB) in Romania, care, in ciuda eforturilor depuse, continua sa ramana a sasea tara ca incidenta a tuberculozei  in Regiunea OMS Europa.

 „Pacientul cu tuberculoza si programul national de control al tuberculozei raman o prioritate in strategia Societatii Romane de Pneumologie. Entuziasmul colegilor pneumoftiziologi implicati in aceste activitati de diagnostic si tratament trebuie dublat, in continuare, de o finantare corespunzatoare si constanta a programului, de asigurarea medicamentelor, inclusiv a celor de ultima generatie, ca si de accesul crescut la mijloacele de depistare rapida a Mycobacterium tuberculosis”, a declarat prof. univ. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie (SRP), conform revistei Politici de Sanatate.

Oficial, in Romania se trateaza, in fiecare an, aproximativ 30.000 de bolnavi cu tuberculoza, dintre care un procent insemnat il reprezinta pacientii cu tuberculoza multimedicamentos-rezistenta (TB MDR) sau tuberculoza extra-rezistenta la medicatie (TB XDR), al caror numar pare a ramane crescut, asa cum o arata statisticile privind incidenta tuberculozei in Romania.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: