Romania, peste media europeana ca rata de supravietuire posttransplant

15/06/2015

Romania, peste media europeana ca rata de supravietuire posttransplant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-peste-media-europeana-ca-rata-de-supravietuire-posttransplant/

transplant de ficatCea de-a 31-a editie a Congresului National de Urologie ROMURO 2015, manifestare stiintifica recunoscuta si inserata pe agenda EAU (European Association of Urology), cu participare internationala, va avea loc in perioada 17-20 iunie, la Bucuresti.

Evenimentul se va desfasura in cadrul complexului expozitional Romexpo si este organizat de Asociatia Romana de Urologie.

Pe parcursul celor patru zile dedicate urologiei si inovarii in acest domeniu medical vor avea loc mai multe sesiuni si dezbateri conduse de reputati profesori urologi atat din tara cat si din strainatate.

Acestora li se vor adauga cursurile ESU (European School of Urology), parte a Congresului, care desavarsesc integrarea urologiei romanesti in cea europeana si internationala.

Acest amplu eveniment va reuni peste 500 de participanti care vor asista la dezbaterea a peste 150 de lucrari stiintifice-numar record pentru o astfel de manifestare a urologiei romanesti.

Despre toate acestea, dar si daca a atins urologia romaneasca cele mai inalte standarde europene se va discuta in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc miercuri, 17 iunie 2015, la orele 11.00, la Romexpo, Sala Brancusi.

Lista de subiecte mai include: abordarile urologilor romani in toate cele 13 supraspecialitati din domeniu, care indica astazi un inalt grad de cunoastere si perfectionare, dar si cum reusesc acestia sa faca fata tuturor provocarilor din sistemul sanitar romanesc raportat la celelalte sisteme de sanatate ale statelor UE.

De asemenea, vor fi prezentate si cele mai recente informatii si statistici legate de cazurile medicale aparute anul acesta la Centrul de Uronefrologie si Transplant Renal Fundeni, dar si date referitoare la lista de asteptare a pacientilor in vederea realizarii unui transplant renal, alaturi de cifre relevante despre transplantul renal.

Romania, peste media europeana ca rata de supravietuire posttransplant, este o alta tema de discutie.

Mai mult, in premiera va vor fi oferite informatii referitoare la unul dintre cele mai ample proiecte din medicina romaneasca ce vizeaza retehnologizarea urologiei, proiect ce va fi finantat de Ministerul Sanatatii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice