Romania a inregistrat cea mai mare crestere din lume la numarul de donori de organe si operatii de transplant

21/11/2014

Romania a inregistrat cea mai mare crestere din lume la numarul de donori de organe si operatii de transplant

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-inregistrat-cea-mai-mare-crestere-din-lume-la-numarul-de-donori-de-organe-si-operatii-de-transplant/

transplant1Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Dorel Sandesc, a declarat joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca Romania a avut cea mai mare crestere procentuala din lume la numarul de donori de organe si la numarul de operatii de transplant, in ultimii doi ani.

Conform oficialului, daca trendul se mentine, va fi nevoie de o dezvoltare a transportului aerian.

“Este adevarat ca, in domeniul transplantului de organe, Romania a inregistrat un progres extraordinar. Am avut cea mai mare crestere procentuala din lume, in ultimii doi ani, in ceea ce priveste numarul de donori de organe (in moarte cerebrala) si implicit o crestere a numarului de operatii de transplant. Romania, care era un subiect de analiza a crizei in Europa, era pe ultimul loc in 2007, iata ca acum devine un subiect ca model. Iata ca, in acest context, aceasta crestere foarte mare poate pune problema unei flote proprii alocate pentru acest tip de activitate. Trebuie sa spun ca nu suntem intr-o criza de transport, acest lucru s-a desfasurat si se desfasoara si nu sunt probleme in acest sens. Da, daca trendul acesta continua, el va impune si o masura ca aceasta”, a declarat secretarul de stat, citat de Agerpres.

De asemenea, s-a mai precizat ca infiintarea unei flote aeriene pentru transportul organelor care trebuie transplantate, nu este o masura urgenta deocamdata, dar ca aceasta dezvoltare a activitatii pune justificat problema de a achizitiona si un mijloc de transport special, dar si dezvoltarea si cresterea numarului centrelor de transplant.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Comunicare medic pacient – instrumente practice

Dr. Dina Mergeani, despre proiectul de norme al Contractului-Cadru: Mai multa munca cu bani mai putini

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS