Romania face demersuri pentru certificatul verde de vaccinare folosit la nivel european

28/04/2021
Romania face demersuri pentru certificatul verde de vaccinare folosit la nivel european

Romania face demersuri pentru certificatul verde de vaccinare folosit la nivel european

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-face-demersuri-pentru-certificatul-verde-de-vaccinare-folosit-la-nivel-european/

Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, a confirmat ca Romania a inceput demersuri pentru certificatul verde de vaccinare folosit la nivel european.

De asemenea, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a spus ca este vorba despre un demers comun al mai multor institutii – Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP si STS.

“Este un demers comun al mai multor institutii – Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne. Ministerul Afacerilor Externe, INSP si STS – este un demers european si Romania a inceput de mai mult timp… ma rog, e un proces de pregatire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a afirmat Baciu, citat de Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, deadline-ul este la nivel european.

“Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discutii cu toate statele membre”, a mai adaugat Baciu, confrom sursei citate.

Comisia Europeana a propus crearea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie, in conditii de siguranta, in interiorul UE in timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverinta electronica verde va constitui dovada ca detinatorul a fost vaccinat impotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infectiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Etichete: certificatul verde de vaccinare, adeverinta electronica verde, certificat de vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: