Romania are spitale cu instalatii electrice nerevizuite, construite intre 1890 – 1950

16/12/2021

Romania are spitale cu instalatii electrice nerevizuite, construite intre 1890 – 1950

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-are-spitale-cu-instalatii-electrice-nerevizuite-construite-intre-1890-1950/

In Romania exista spitale cu instalatii electrice nerevizuite, construite intre anii 1890-1950. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca a primit un raport din care reiese acest lucru.

“Se face in permanenta o evaluare a sectiilor de terapie intensiva. Chiar am un raport foarte recent, apropo de situatia instalatiilor electrice care deservesc aceste sectii de terapie intensiva. Am fost si eu tulburat citind acest raport – probabil o sa va punem la dispozitie informatii: exista spitale care au instalatii electrice nerevizuite, care sunt construite in intervalul 1890-1950. Oricat nu ma pricep eu la chestiunea cu instalatiile electrice, cred ca oricine isi da seama ca astfel de spitale au probleme foarte serioase in ceea priveste siguranta pacientilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Potrivit demnitarului, nu se poate renunta la aceste spitale, insa a facut apel inclusiv la autoritatile locale pentru a interveni in remedierea acestor probleme.

“Singurul lucru pe care putem sa il facem – si am facut apel si in scris catre toate directiile de sanatate publica si, implicit, spitale: sa vada exact cum putem ajuta si cum pot ajuta si autoritatile locale, astfel incat sa asiguram o cat mai buna siguranta a pacientilor din punct de vedere al sigurantei la incendiu, legat de instalatiile electrice, legat de instalatiile de oxigen. Stiti bine ca, in perioada de varf, consumul de oxigen a crescut incredibil de mult in Romania”, a mai afirmat ministrul Rafila.

 

Etichete: instalatii electrice spitale, spitale romania, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: