Romania are nevoie de o legislatie actuala privind medicamentele inovatoare

25/11/2021
Romania are nevoie de o legislatie actuala privind medicamentele inovatoare

Romania are nevoie de o legislatie actuala privind medicamentele inovatoare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-are-nevoie-de-o-legislatie-actuala-privind-cerinta-de-medicamente-inovatoare/

Presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor, Nelu Tataru, spune ca inovatiile din domeniul sanatatii, in Romania, ar trebui sa treaca peste anumite bariere, prin adaptarea legislatiei, care sa raspunda cerintelor actuale de pe piata de medicamente.

“Cred ca noul in sanatatea romaneasca, perceput poate de ceilalti vecini ai nostri ca o stare de normalitate, ar trebuie sa treaca peste niste bariere. Avem doua paliere – un palier al celor care avizeaza sau au in studiu aceste medicamente si un palier al legislatiei, care sa permita cat mai rapid patrunderea acestor medicamente pe piata romaneasca”, a declarat Nelu Tataru in cadrul unei dezbateri, citat de Agerpres.

El a vorbit de necesitatea reformelor in sanatate si de ceea ce au nevoie pacientii romani si a facut facut referire la faptul ca multi isi fac rost de medicamente inovatoare din alte tari.

“S-a vorbit foarte mult despre medicatia pe care o avem in Romania, de medicatia pe care o au celelalte tari, pacienti care isi fac rost de medicamente inovatoare din celelalte tari si, in acelasi timp, de o inertie sau o evolutie greoaie a tot ceea ce inseamna studiile care se fac in Romania. Cred ca discutiile mai aprofundate, o legislatie care trebuie sa raspunda necesitatilor actuale sunt solutiile pe care trebuie sa le gasim impreuna in aceste momente”, a mai precizat Tataru, potrivit sursei citate.

 

Etichete: medicamente inovatoare, cerinta medicamente inovatoare, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: