Romania are de primit inca 9 milioane de vaccinuri | Rafila: Depozitele sunt pline

21/04/2022

Romania are de primit inca 9 milioane de vaccinuri | Rafila: Depozitele sunt pline

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-are-de-primit-inca-9-milioane-de-vaccinuri-rafila-depozitele-sunt-pline/

Romania mai are de primit 9 milioane de doze de vaccin anti-Covid in lunile aprilie, mai si iunie, iar spatiile de stocare sunt deja pline, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Depozitele sunt pline si din pacate nu avem la dispozitie un mecanism acceptabil care sa faca posibila amanarea livrarii cel putin a acestor doze, in conditiile in care este aproape imposibil in momentul de fata sa le comercializezi. Multe state europene au depozitele pline. Ceea ce am reusit noi sa vindem in ianuarie si februarie, 7,5 milioane de doze de vaccin, care au insemnat o economie de aproximativ 150 de milioane de euro in momentul de fata, nu mai este posibil si ideea noastra este sa putem sa gasim o abordare la nivelul Comisiei Europene, intrucat Comisia Europeana este cea care a incheiat aceste contracte initiale, cat sa putem sa gasim o solutie in care sa nu risipim nici vaccinurile, nici fondurile publice si sa le oferim in continuare celor care au nevoie de ele”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a declarat ca Ministerul Sanatatii deruleaza o analiza avand ca scop costurile unei eventuale decizii de renuntare din partea Romaniei la contractele pentru dozele de vaccin anti-COVID de anul acesta si anul viitor.

Aflata in aceeasi situatie, Polonia a anunta ca refuza sa primeasca si sa plateasca noi livrari de vaccinuri anti-Covid. Potrivit ministrului polonez al Sanatatii, tara sa are deja 25 de milioane de doze neutilizate.

Etichete: doze vaccin anti-covid, contract vaccin anti-covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: