Ciuca: Analiza privind renuntarea la contractele pentru dozele de vaccin anti-Covid

20/04/2022
Ciuca: Analiza privind renuntarea la contractele pentru dozele de vaccin anti-Covid

Ciuca: Analiza privind renuntarea la contractele pentru dozele de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciuca-analiza-privind-renuntarea-la-contractele-pentru-dozele-de-vaccin-anti-covid/

Ministerul Sanatatii deruleaza o analiza avand ca scop costurile unei eventuale decizii de renuntare din partea Romaniei la contractele pentru dozele de vaccin anti-COVID de anul acesta si anul viitor, a anuntat prim-ministrul Nicolae Ciuca.

Seful Guvernului fost intrebat daca Romania ia in calcul sa renunte la contractele pentru dozele de vaccin anti-Covid. Tara noastra ar trebui sa mai primeasca 40 de milioane de doze anul acesta si in 2023.

“Este o analiza pe care Ministerul Sanatatii o are in desfasurare. Sigur, trebuie sa vedem care sunt elementele de cost ale acestei decizii. Cert este ca, in acest moment, privind si analizand datele de vaccinare cu numarul de vaccinuri care a fost contractat, trebuie sa luam neaparat o decizie astfel incat sa nu irosim banii degeaba”, a declarat Nicolae Ciuca, citat de Agerpres.

Ministrul Alexandru Rafila a precizat, marti, intr-o conferinta de presa, ca achizitia de vaccin anti-Covid a fost acceptata pentru anul 2022 si anul 2023 in luna mai a anului 2021. Potrivit demnitarului, este vorba de cantitati foarte mari, care depasesc capacitatea de stocare in Romania.

Etichete: contract vaccinuri anti-covid, doze vaccin anti-covid, nicolae ciuca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: