Romania ar putea primi, incepand din aprilie, vaccinuri anti-Covid produse de compania Johnson & Johnson

23/02/2021

Romania ar putea primi, incepand din aprilie, vaccinuri anti-Covid produse de compania Johnson & Johnson

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-ar-putea-primi-incepand-din-aprilie-vaccinuri-anti-covid-produse-de-compania-johnson-johnson/

Medicul militar Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a anuntat ca Romania ar putea avea la dispozitie un al patrulea vaccin anti-Covid, incepand din luna aprilie.
El a declarat, la Digi FM, ca este vorba de serul produs de Johnson & Johnson.

Acest vaccin ar urma sa fie autorizat la jumatatea lunii martie de Agentia Europeana a Medicamentului, iar potrivit doctorului Gheorghita, serul are o eficacitate ridicata si e nevoie doar de o singura doza de administrare.

Reamintim ca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a primit o solicitare oficiala din partea companiei Janssen (filiala belgiana a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) pentru autorizarea conditionata a vaccinului acesteia anti-COVID-19, potrivit agentia EFE.

EMA a anuntat ca va evalua aceasta cerere “intr-un calendar accelerat”, intrucat a inceput din decembrie o analiza in timp real a datelor privind eficacitatea si siguranta vaccinului Johnson & Johnson, dupa cum relateaza si Agerpres.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) din cadrul EMA estimeaza ca evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea incheia aproximativ la jumatatea lunii martie, cu conditia ca informatiile prezentate de compania farmaceutica sa fie “suficient de complete si solide”, astfel incat acest vaccin sa primeasca autorizatia de comercializare conditionata in UE.

Etichete: vaccinuri anti-covid, vaccin Johnson & Johnson, vaccinare anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice