Romania a aprobat un ajutor de urgenta pentru Ucraina | Ajutorul consta in produse medicale

22/02/2022

Romania a aprobat un ajutor de urgenta pentru Ucraina | Ajutorul consta in produse medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-a-aprobat-un-ajutor-de-urgenta-pentru-ucraina-ajutorul-consta-in-produse-medicale/

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat o hotarare prin care aproba acordarea de asistenta internationala, cu titlu gratuit catre Ucraina.

Ajutorul din partea Romaniei consta in produse medicale precum analgezice, antiinflamatoare, antibiotice si dezinfectanti pentru suprafete si maini.

“Se aproba acordarea asistentei internationale, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constand in cantitatile de produse medicale prevazute in anexa la prezenta hotarare. (…) Transportul cantitatilor de produse prevazute la alin. (1) se asigura de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pe cale rutiera, cu mijloace auto din dotare. (…) Fondurile necesare executarii misiunii de asistenta internationala se aloca din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente”, se arata in hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Hotararea CNSU vine ca raspuns la solicitarea autoritatilor din Ucraina, transmisa prin Mecanismul European de Protectie Civila si prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare si Raspuns la Dezastre, pentru acordarea de asistenta internationala in contextul riscului de situatii de urgenta de proportii mari

Etichete: ajutor de urgenta ucraina, ajutor umanitar, produse medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: