Rolul medicului de familie in alimentatia sanatoasa a pacientilor

29/08/2013

Rolul medicului de familie in alimentatia sanatoasa a pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rolul-medicului-de-familie-in-alimentatia-sanatoasa-a-pacientilor/

poza consult medicalAlimentatia sanatoasa a pacientilor ar trebui sa fie unul din subiectele principale prin care medicii de familie informeaza pacientii asupra beneficiilor unui stil de viata sanatos. Hidratarea corecta, programul de exercitii fizice care se adauga unei alimentatii sanatoase au un rol esential in preventia si tratamentul multor afectiuni.

Nutritie, sanatate, longevitate-subiecte esentiale in comunicare medic de familie-pacient

Evenimentul “Nutritie, Sanatate, Longevitate” din 28 august 2013 a reunit 50 de medici de familie care s-au putut informa cu privire la rolul dietei echilibrate, al nutritiei sanatoase de la specialisti in domeniul nutritiei.

Comunicarea eficienta medic de familie-pacient poate contribui la preventia afectiunilor printr-un stil de viata sanatos.

“Preventia bolilor cronice netransmisibile se face in primul rand prin optimizarea stilului de viata, iar asta inseamna: dieta echilibrata, activitate fizica, controlul greutatii, adaptare la stresul psihosocial, somn suficient, renuntare la fumat, precum si aderenta si complianta la actul medical”, a precizat prof.dr.Gabriela Radulian, Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Principalele subiecte dezbatute in cadrul evenimentului privind nutritia si stilul de viata

  • Alimentatia corecta si sanatoasa
  • Controlul caloric
  • Substante nutritive pentru buna functionare a organismului
  • Moderatie si variatie in alimentatie
  • Hidratarea si alimentatia corecta ca factori esentiali pentru sanatate
  • Prevenirea bolilor cronice netransmisibile printr-o alimentatie corecta
  • Un stil de viata sanatos: dieta echilibrata, controlul greutatii, adaptare la stresul psihosocial

Rolul esential al hidratarii corecte pentru un stil de viata sanatos

Profesionistii in sanatate participanti la eveniment au adus in discutie si rolul esential al hidratarii, alimentatia corecta care poate asigura nivelul suficient de lichide din organism.

“Termoreglarea, epurarea organismului pe cale renala, realizarea proceselor metabolice sau lubrefierea cartilajelor, toate au nevoie de o inlocuire corecta si la timp a lichidelor pierdute. Sursele de apa sunt prezente in bauturi, dar si cele prezente in alimente. Apa, ceaiurile, infuziile de plante, sucurile, dar si apa din fructe, legume, supe, iaurt, sunt surse esentiale si la indemana tuturor”, a precizat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: