Rodica Tanasescu: Peste 10 ani nu vom mai avea medici de familie

18/04/2017

Rodica Tanasescu: Peste 10 ani nu vom mai avea medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rodica-tanasescu-peste-10-ani-nu-vom-mai-avea-medici-de-familie/

Reprezentantii Societatii Nationale a Medicilor de Familie trag un semnal de alarma ca in cativa ani nu vom mai avea doctori in mediul rural.

Deja, in sute de sate din Romania, bolnavii nu au unde sa mearga la consultatii sau trebuie sa parcurga zeci de km pana la cel mai apropiat cabinet sau spital.

Este si exemplul satulului Corvu din judetul Dambovita, unde nu este niciun medic de familie de ani de zile. Satenii bat km pentru o consultatie sau o reteta la un alt medic. Cel putin 5.000 de suflete din 4 sate depind de un singur cabinet medical.

500 de localitati sunt in prezent fara medic de familie, cele mai multe sunt in mediul rural, in zone defavorizate.
Reprezentantii Societatii Nationale a Medicilor de Famile ne atrag atentia ca in 10 ani niciun doctor nu va mai dori sa ocupe aceasta specializare.

”In general, medicii de familie sunt in varsta. Peste 10 ani nu vom mai avea medici de familie.”, declarat dr. Rodica Tansescu, presedintele SNMf, conform stirileprotv.ro.

Viitorii pensionari nu vor avea inlocuitori. Nu-i de mirare, in conditiile in care medicii rezidenti care vor avea salarii de 7000 de lei, nu vor dori sa mearga la tara pentru ca veniturile le-ar scadea astfel la 3000 de lei, mai scrie sursa mentionata.

Cel mai mare deficit de medici de familie se inregistreaza in judetele din Moldova, dar si in cele din sudul si sud-estul tarii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. gajevszkyvirginicadoreta says:

    pana se gândesc guvernantii, o sa fie prea tarziu, in Anina caras-severin, sunt trei medici de familie,doi sunt pensionari de 2 ani, ce urmeaza?

  2. tranca mariana says:

    Nu sint medici de medicina generala ; Facultatea de Medicina Generala este cea absolvita dar nu are reprezentanti printre medici , care sint MF desi nu urmat cursurile de medicina de familie , considerindu-se specialisti sau primari in medicina generala .

  3. Samson says:

    Asta se intampla printre altele si prin concursul direct a CJASS. In Romania ele au fost de la bun inceput un fel de NKVD al medicilor. Ocupatia de baza a CJASS este umilirea,vanarea si desconsiderarea medicilor de familie. Unica sansa sa fii tratat cumva mai bine de CJASS,este sa te prezinti periodic(la prima strigare) cu “atentii” si cu capul plecat.In acesti 10 ani tara va ramane fara MF dar cu CJASS,niste feude judetene ce “taie in mare parte frunze la caini”. Pe langa bani,medicii in Romania au nevoie mare si de respect. Pana cand acest lucru va lipsi,vom asista la exodul continuu al medicilor.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: