Rodica Tanasescu: Ne dorim sa avem o schema nationala de vaccinari asemanatoare cu tari europene

11/04/2017

Rodica Tanasescu: Ne dorim sa avem o schema nationala de vaccinari asemanatoare cu tari europene

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rodica-tanasescu-ne-dorim-sa-avem-o-schema-nationala-de-vaccinari-asemanatoare-cu-tari-europene/

Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei (SNMF), considera ca este necesara o lege a vaccinarii, insa cu respectarea unor principii privind aprovizionarea si informarea populatiei referitor la necesitatea si importanta imunizarii.

“Noua ni se pare necesara o lege a vaccinarii, dar aceasta lege trebuie sa respecte niste puncte. Unul este acela de obligatie asumata de Ministerul Sanatatii de a aproviziona ritmic cu vaccinuri in asa fel incat sa nu mai existe discontinuitati in aprovizionare, asa cum se intampla de ani si ani de zile. In al doilea rand, consideram ca este normal si sigur pentru produsele vaccinale sa fie aduse la cabinetele medicilor vaccinatori in asa fel incat sa se respecte foarte riguros lantul de screening si in asa fel incat medicii sa fie siguri ca au la indemana vaccinurile necesare. La ora actuala, medicii se deplaseaza de ani de zile zeci de kilometri si cand ajung la DSP-uri de obicei nu sunt suficiente doze sau nu sunt deloc si asa mai departe. In al treilea rand, trebuie sa existe campanii asumate de Ministerul Sanatatii pentru informarea populatiei privind necesitatea si importanta vaccinarii si responsabilizarea populatiei pentru acest act de vaccinare”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF, conform Agerpres.

Potrivit presedintelui SNMF, medicii trebuie sa fie stimulati sa efectueze vaccinarea.

“Bineinteles ca medicii trebuie sa fie stimulati sa faca aceasta vaccinare, sa fie foarte limpede ca suma incasata nu se refera la o intepatura, ci se refera la consultatia pre-vaccinare, la informarea parintilor pentru vaccinare la catagrafie, la raportare, la chemarea parintilor si asa mai departe. Cel mai important si cele mai multe probleme le-am avut din cauza refuzului la vaccinare al parintilor si bineinteles, in primul rand, datorita faptului ca nu am primit vaccinurile la timp, nu in totalitate, nu toate tipurile de vaccin”, a mai afirmat medicul.

Rodica Tanasescu a mai spus ca medicii isi doresc sa existe o schema nationala de vaccinari asemanatoare celor din alte tari.

“Ne dorim sa avem o schema nationala de vaccinari asemanatoare cu tari europene, adica sa se largeasca cu vaccinurile care la noi lipsesc deocamdata”, a explicat ea, conform Agerpres.

Ministerul Sanatatii a pus in dezbatere publica proiectul de lege privind vaccinarea. Proiectul Legii vaccinarii a fost publicat, marți, pe site-ul Ministerul Sanatatii.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. axel says:

    ne dorim o tara ca afara. nu va fi. pentru asta trebuie competenta (reala),capete luminate, desfiintarea birocratiei, utilizarea informaticii, a informaticii nu a simulacrului numit RENV, SIUI,DES, etc. noi reinventam roata si o facem hexagonala. vrem medicina preventiva. nu va fi. asta se face la popoare educate din copilarie, educatie la toate nivelurile, prin toate structurile, nu prin cine stie ce ordine sosite de prin MS ca se vaccineaza pentru ceva, sau se face un program national de screening pentru altceva. educatia se face cu cap, nu cu forta.se face cu dragoste, nu cu sanctiuni. primii care ar trebui sanctionati – guvernantii. in Grecia antica, unde era o democratie reala , ce-i drept, nu aveau vaccinuri, se schimba guvernarea o data pe an.era o onoare si o demnitate publica reala. daca atata amar de vreme nimeni nu a invatat nimic, se va mai schimba oare ceva ? da. viteza cu care populatiile migreaza. la noi, cea mai rapida in acest sens pare a fi populatia de medici si asistenti.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial