Roche lanseaza un test rapid antigen ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 in 18 minute

14/12/2020

Roche lanseaza un test rapid antigen ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 in 18 minute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/roche-lanseaza-un-test-rapid-antigen-ce-poate-detecta-virusul-sars-cov-2-in-18-minute/

Compania Roche a anuntat lansarea unui testul rapid antigen pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, capabil sa detecteze prezenta coronavirusului in doar 18 minute si cu o fiabilitate de 94,5 %, potrivit EFE.

Compania precizeaza intr-un comunicat ca va accelera canalele sale de productie pentru a putea fabrica peste 10 milioane de teste, in cazul unei cereri masive, si ca a solicitat deja autorizatie de comercializare de la Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA, relateaza si Agerpres.

Testele antigen permit diagnosticarea cu o rapiditate mai mare decat cele PCR amplu utilizate si care necesita cel putin cateva ore pentru analizarea lor.

De asemenea, testele PCR au o mai mare sensibilitate, ceeea ce face ca in unele cazuri rezultatele sa fie fals pozitive, mai noteaza sursele citate.

Roche a mai precizat ca testul sau rapid va fi folosit la testarea vaccinului dezvoltat de Moderna, in urma unui acord semnat saptamana trecuta intre cele doua companii farmaceutice.

Potrivit companiei, testul ofera o similitudine de 99,9 % cu testele PCR, astfel incat poate deveni “o alternativa sau o completare” la aceste teste.

Etichete: test rapid covid, test rapid covid-19, test rapid covid roche

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Conf. Dr. Adrian Bighea: Pacientii care au nevoie de recuperare medicala se tem sa vina la spital

Creatorii vaccinului anti-Covid BioNtech /Pfizer, distinsi cu un prestigios premiu

Inspectorii sanitari vor verifica, zilnic, numărul paturilor ATI pentru pacientii Covid

Conditii de participare la Loteria de vaccinare | Premii in valoare de 15.000.000 lei

Dr. G. Dumitra: Nu exista argument impotriva vaccinarii simultane anti-Covid cu alt vaccin