Roche lanseaza un test rapid antigen ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 in 18 minute

14/12/2020

Roche lanseaza un test rapid antigen ce poate detecta virusul SARS-CoV-2 in 18 minute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/roche-lanseaza-un-test-rapid-antigen-ce-poate-detecta-virusul-sars-cov-2-in-18-minute/

Compania Roche a anuntat lansarea unui testul rapid antigen pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, capabil sa detecteze prezenta coronavirusului in doar 18 minute si cu o fiabilitate de 94,5 %, potrivit EFE.

Compania precizeaza intr-un comunicat ca va accelera canalele sale de productie pentru a putea fabrica peste 10 milioane de teste, in cazul unei cereri masive, si ca a solicitat deja autorizatie de comercializare de la Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA, relateaza si Agerpres.

Testele antigen permit diagnosticarea cu o rapiditate mai mare decat cele PCR amplu utilizate si care necesita cel putin cateva ore pentru analizarea lor.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 4 EMC:

Bolile meningococice

De asemenea, testele PCR au o mai mare sensibilitate, ceeea ce face ca in unele cazuri rezultatele sa fie fals pozitive, mai noteaza sursele citate.

Roche a mai precizat ca testul sau rapid va fi folosit la testarea vaccinului dezvoltat de Moderna, in urma unui acord semnat saptamana trecuta intre cele doua companii farmaceutice.

Potrivit companiei, testul ofera o similitudine de 99,9 % cu testele PCR, astfel incat poate deveni “o alternativa sau o completare” la aceste teste.

Etichete: test rapid covid, test rapid covid-19, test rapid covid roche

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Andrei Baciu (MS): Ne mentinem peste media europeana ca performanta a campaniei de vaccinare

Categoriile de persoane si angajati din domenii esentiale care intra in etapele II si III de vaccinare

21 de organizatii civile cer transparentizarea datelor despre pandemie | Ministrul Sanatatii spune ca a pornit deja demersul

Persoanele din mediul privat care intra in legatura directa cu multi cetateni vor fi vaccinate in etapa III-a

Opt comune din judetul Vrancea nu au niciun medic de familie