Robot pentru cel mai avansat tip de chirurgie minim invaziva din lume, la IRO Iasi

06/04/2022
Robot pentru cel mai avansat tip de chirurgie minim invaziva din lume, la IRO Iasi

Robot pentru cel mai avansat tip de chirurgie minim invaziva din lume, la IRO Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/robot-pentru-cel-mai-avansat-tip-de-chirurgie-minim-invaziva-din-lume-la-iro-iasi/

Un sistem robotic de ultima generatie – sistem de ablatie tumorala minim invaziva asistata robotic, practic primul robot chirurgical din regiunea de N-E a tarii, va ajunge la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Ias, la jumatatea lunii aprilie.

Robotul a fost achizitionat in cadrul proiectului de cercetare implementat de Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Grigore T. Popa’ din Iasi.

“Vorbim de tehnologie de ultima generatie, un sistem de ablatie tumorala minim invaziva asistata robotic si o consola suplimentara, ambele in valoare de 22.502.900,00 lei. Este un progres fantastic pentru calitatea actului chirurgical din regiunea Moldovei, pacientii nostri putand beneficia de cel mai avansat tip de chirurgie minim invaziva din lume – chirurgia robotica.”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, potrivit unui comunicat de presa.

CENEMED este un proiect unic in Romania, al carui obiectiv general este cresterea capacitatii de cercetare-dezvoltare si de transfer de cunostinte a Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi prin crearea unui centru multidisciplinar de cercetare in domeniile: urgente cardiovasculare si toxicologice, oncologie pelvina, imunologie si genetica, nefropatologie si gastroenterohepatologie, cu scopul de a cerceta metode diagnostice si mijloace terapeutice personalizate pentru patologia din aria de interes capabile sa creasca supravietuirea si sa imbunatateasca calitatea vietii pacientilor din regiunea de Nord-Est.

CENEMED in cifre

• Valoarea totala a proiectului: 66.813.161,60 lei
• Valoarea totala nerambursabila : 66.669.425,19 lei
• Valoarea totala a proiectului: 66,813,161.60 lei
• Finantare nerambursabila: 66,669,425.19 lei
• 4 laboratoare noi
• 3 laboratoare existente vor fi modernizate
• 113 echipamente si instrumente medicale
• 16 teme de cercetare

Proiectul a inceput pe data 14 septembrie 2021 si se va finaliza la 31.12.2023.

Etichete: robot chirurgical, chirurgie robotica, chirurgie minim invaziva, IRO Iasi, UMF Iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: