Riscul de AVC, redus cu ajutorul medicamentelor anticolesterol (Studiu)

21/05/2015

Riscul de AVC, redus cu ajutorul medicamentelor anticolesterol (Studiu)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/riscul-de-avc-ar-putea-fi-redus-cu-ajutorul-medicamentelor-anticolesterol-studiu/

poza batrani la medicPotrivit unui studiu realizat recent in Franta, medicamentele administrate pentru reducerea colesterolului ar putea contribui la scaderea riscului de accident vascular cerebral (AVC).

Acest lucru este valabil mai ales in cazul pacientilor de varsta a treia.

“Daca vor fi confirmate, aceste rezultate vor fi compatibile cu tactica de administrare pe perioade mai indelungate in cazul persoanelor de varsta a treia a unor medicamente cu rol de scadere a nivelului de colesterol”, a declarat coordonatorul studiului, Christophe Tzourio de la Universitatea Bordeaux din Franta.

Cercetatorii au analizat date medicale obtinute in urma unor interviuri cu 7.500 de pensionari din trei orase din Franta, incepand din 1999.

Astfel, la inceputul studiului, participantii aveau varsta de cel putin 65 de ani, iar media de varsta era de 74 de ani. Voluntarii nu prezentau in istoricul lor medical nici boli vasculare, nici AVC-uri.

Circa 27% dintre voluntari, in mare parte femei, luau medicamente pentru a-si reduce colesterolul.

Administrarea de pastile impotriva colesterolului pe perioada de monitorizare, circa 9 ani, nu a micsorat riscul de incidente vasculare sau de boli cardiace, insa a contribuit la scaderea riscului de AVC si a riscului general de deces, realateaza Mediafax.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: