Rezidentiatul va fi organizat de Ministerul Educatiei

28/01/2015

Rezidentiatul va fi organizat de Ministerul Educatiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rezidentiatul-va-fi-organizat-de-ministerul-educatiei/

examen-posturiIncepand cu acest an, rezidentiatul va tine de Ministerul Educatiei prin institutiile de invatamant de profil.

Rectorul UMF “Carol Davila”, Ioanel Sinescu,  a afirmat ca in prezent, Romania este singura tara membra a Uniunii Europene in care rezidentiatul apartine de Ministerul Sanatatii, desi acesta nu are atributii privind educatia.

“In momentul de fata Romania este singura tara din UE in care rezidentiatul apartine de ani de zile MS. Ori Ministerul Sanatatii nu are atributii de educatie. Rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala pentru a deveni specialist intr-o specialitate. Ca urmare, apartine Ministerului Educatiei prin universitatile de profil, universitatile de medicina si farmacie. Daca va veti duce in Germania, in Franta am devenit cardiolog la Universitatea Paris 6, in Romania am devenit cardiolog la Ministerul Sanatatii. Nu m-a format Ministerul Sanatatii, m-a format Facultatea de Medicina si Farmacie si o clinica anume. Anul acesta se va intampla sa treaca de la Ministerul Sanatatii la universitati. Salariile le va da Ministerul Sanatatii. Educatia, pregatirea si diploma o primesc de la Ministerul Educatiei prin universitati”, a precizat rectorul UMF “Carol Davila”, conform Agerpres.  

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: