Revoltator! Sute de medici de familie din Craiova si-ar putea inchide cabinetele, dupa ce alesii locali au majorat enorm redeventa pe spatii

20/01/2017

Revoltator! Sute de medici de familie din Craiova si-ar putea inchide cabinetele, dupa ce alesii locali au majorat enorm redeventa pe spatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/revoltator-sute-de-medici-de-familie-din-craiova-si-ar-putea-inchide-cabinetele-dupa-ce-alesii-locali-au-majorat-enorm-redeventa-pe-spatii/

art

Situatie ingrijoratoare la Craiova. Mai multi medici de familie si-ar putea inchide cabinetele, dupa ce Consiliul Local a decis majorarea redeventei pentru spatiile in care functioneaza.  

Potrivit presedintele Societatii de Medicina de Familie Dolj, dr. Adriana Dogaru , in baza unei hotarari a CL Craiova din mai 2016, redeventa pentru aceste spatii a fost majorata de la 1 euro/mp/an la circa 3,5 euro/mp/luna, iar medicii trebuie sa plateasca retroactiv chiria la nivelul majorat pe tot anul 2016.

“Medicilor de familie care au spatiile concesionate de la Primaria Craiova le-au fost majorate chiriile foarte mult, cam de 50 de ori fata de cat plateau, si au fost obligati sa semneze, la 1 ianuarie 2017, retroactiv cu 1 ianuarie 2016. Din moment ce nu am fost chemati sa semnam actul aditional, eu nu stiu daca este legal sa se perceapa majorarile din urma. La nivelul Craiovei, cred ca sunt in jur de 200 de medici in aceasta situatie”, a declarat¬† dr. Adriana Dogaru potrivit Agerpres.

De asemenea, medicul mai afirma ca spatiile in care functioneaza cabinetele de medicina de familie apartin fie CJ Dolj, fie CL Craiova, iar chiria perceputa de CJ este de 3 lei/mp/an.

“CJ Dolj a lasat medicii cu niste chirii “mai omenesti”, dar CL nu stiu de ce are aceasta politica fata de noi, in conditiile in care pentru spitalele aloca o serie de fonduri, inclusiv pentru utilitati. De asemenea, a fost oprit procesul de vanzare a spatiilor catre noi, iar de refacut incintele, nu au refacut niciuna. CJ Dolj a anuntat de la inceput, cand a aparut legea, ca nu vinde niciun spatiu, dar ca reface incintele si intr-adevar, incet-incet, au inceput sa le refaca. Si s-a ajuns intr-o situatie absurda: de exemplu, pe str.Oltet din Craiova este aceeasi cladire, dar o scara este a CJ si chiria este 3 lei/mp/luna si la scara cealalta, care este a primariei, se platesc 14 lei/mp/luna, in conditiile in care CJ a refacut incintele”, a mai afirmat dr. Dogaru citata de Agerpres.

CL Craiova a majorat redeventa pentru medicii de familie in baza unui raportul de evaluare intocmit de firma Rova Partners SRL, care a estimat valorile de piata, fara TVA, ale nivelului minim al redeventei pentru cele 11 imobile ce apartin domeniului privat al municipiului Craiova in care se desfasoara activitati medicale.

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

 1. enache says:

  ar trebui sa va ginditi ca sunt medici de familie care platesc chirii de 800 lei pe luna .intrind mai tirziu in sistem nu au mai gasit locuri la primarie.totusi cabinetele functioneaza

 2. Manoiu Ileana-Lucia says:

  Personal am platit redeventa majorata pe primele 8 luni ale anului 2016 deoarece altfel nu acceptau sa reziliez contractul de concesiune fapt pe care l-am solicitat intru-cat de la 01 08.2016 nu am mai avut contract cu C.J.A.S. pentru ca nu am mai avut 800asigurati in lista.

 3. Zbarcea Silvia says:

  Asta e.
  Daca aveti o solutie va rog sa mi-o comunicati si mie.
  As dori sa-mi recuperez banii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: