Retete pentru morti, la Galati

30/10/2015

Retete pentru morti, la Galati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/retete-pentru-morti-la-galati/

Sistemul de prescriere a rețetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012Peste 200 de funizori de servicii medicale din judetul Galati au fost sanctionati de Casa de Asigurari de Sanatate de la inceputul anului si pana acum.

Potrivit unui raport prezentat pe 27 octombrie la Comisia de Dialog Social organizata de Prefectura Galati, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a facut de la inceputul acestui an 735 de controale la furnizorii de servicii medicale.

Sase furnizori de servicii medicale din Galati (al caror nume nu a fost facut public) au fost sanctionati pentru ca au raportat servicii medicale efectuate unor pacienti morti.

183 furnizori au fost sanctionati pentru ca au prescris retete pacientilor pe perioada internarii acestora in spital, lucru care contravine legii.

Patru medici s-au ales cu diminuarea cu 5% a valorii minime garantate a punctului per capita pentru nerespectarea programului de lucru.

In cazul a doi furnizori, sanctiunile s-au aplicat pentru ca au facut analize medicale la alta data decat cea inscrisa pe biletele de trimitere, in vreme ce alti doi au fost sanctionati pentru ca au efectuat investigatii paraclinice in baza unor bilete de trimitere eliberate in urma efectuarii unor servicii medicale clinice care nu faceau obiectul contractului incheiat cu CJAS.

Un medic a fost sanctionat cu amenda contraventionala pentru nerespectarea legislatiei in vigoare privind modul de eliberare a certificatelor de concedii medicale, iar un furnizor a fost sanctionat pentru necompletarea corecta si la zi a formularelor utilizate.

adevarul.ro relateaza ca in cursul anului 2011, procurorii au declansat o ampla ancheta, in cursul careia au audiat peste 1.000 de persoane, in legatura cu retelele de medicamente eliberate „in fals” la Galati.
La mijloc a fost vorba de peste 10.000 de retete falsificate, iar dosarul a fost trimis in instanta in noiembrie 2014, fiind inculpati 36 de medici si farmacisti, pentru un prejudiciu de circa 500.000 de lei. Procesul este in curs.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: