Responsabil OMS: Multe tari vor traversa al doilea val al pandemiei fara vaccinuri

20/11/2020
Responsabil OMS: Multe tari vor traversa al doilea val al pandemiei fara vaccinuri

Responsabil OMS: Multe tari vor traversa al doilea val al pandemiei fara vaccinuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/responsabil-oms-multe-tari-vor-traversa-al-doilea-val-al-pandemiei-fara-vaccinuri/

Vaccinurile nu vor sosi la timp pentru a lupta impotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, pe care multe tari vor continua sa-l infrunte fara vaccinuri, atentioneaza Mike Ryan, responsabilul pentru situatii de urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), potrivit AFP.

“Cred ca va mai dura cel putin intre patru si sase luni inainte sa existe niveluri suficiente de vaccinare peste tot”, a afirmat reprezentantul OMS subliniind ca vaccinurile nu ar trebui considerate o ‘potiune magica’.

“Multe tari sunt in fata acestui val si il vor traversa si continua sa-l infrunte fara vaccinuri. Trebuie sa intelegem si sa interiorizam acest lucru si sa intelegem ca trebuie sa urcam acest munte fara vaccinuri”, a adaugat Ryan, citat si de Agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat progresele companiilor pharma care au anunat o eficacitate de peste 90 % a vaccinurilor anti-Covid, dar a indemnat sa nu se puna capat prematur masurilor ce permit tinerea sub control a raspandirii virusului, cum sunt testarile, carantina, urmarirea contactilor.

Etichete: vaccinuri anti-covid, al doilea val al pandemiei, mike ryan oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: