Reorganizarea INSP: Infiintarea unor activitati finantate integral din venituri proprii

07/06/2022
Reorganizarea INSP: Infiintarea unor activitati finantate integral din venituri proprii

Reorganizarea INSP: Infiintarea unor activitati finantate integral din venituri proprii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reorganizarea-insp-infiintarea-unor-activitati-finantate-integral-din-venituri-proprii/

Ministerul Sanatatii a initiat un proiect de Hotarare de Guvern pentru organizarea si functionarea Institutului National de Sanatate Publica si pentru aprobarea infiintarii unor activitati finantate integral din venituri proprii.

Potrivit proiectului aflat in Transparenta decizionala, “se impune luarea unor masuri de reorganizare, avand drept scop cresterea capacitatii de solutionare a situatiilor din sfera de competenta a INSP in actualul context, respectiv indeplinirea functiilor si atributiilor in conditii optime si eficiente.

Schimbari preconizate, conform notei de fundamentare:

Tinand cont de prevederile Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si de Hotararea de Guvern nr. 144/2010 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, prin acest demers se realizeaza adaptarea scopului, atributiilor, structurii organizatorice, de conducere si de personal precum si a finantarii Institutului National de Sanatate Publica astfel incat sa fie asigurata indeplinirea functiilor acestei institutii in conditii optime.

Avand in vedere faptul ca:

– actualele centre regionale de sanatate publica, structuri teritoriale ale INSP, nu acopera necesarul de servicii de sanatate publica pentru regiunile de dezvoltare ale Romaniei;
– au fost identificate scopuri si atributii care nu mai sunt de actualitate si exced capacitatilor INSP (ca de exemplu, evidenta, intretinerea si exploatarea fondului arhivistic al Ministerului Sanatatii);
– este necesara imbunatatirea managementului prin scurtarea circuitului decizional si eliminarea structurilor paralele mentinand din acestea doar elementele cu activitate reala, dand o mai mare coerenta circuitului managerial.
– dinamizarea fluxului informational si de decizie din structurile institutiei, se impune o noua organizare a INSP, astfel:

• Se infiinteaza doua noi Centre Regionale de Sanatate Publica, structuri, teritoriale fara personalitate juridica, la Craiova si Galati.

• Se infiinteaza Laboratorul National de Sanatate Publica, structura centrala cu statut de centru national, fara personalitate, prin preluarea laboratoarelor din cadrul Centrului Regional de Sanatate Publica Bucuresti, structura care se desfiinteaza.

• Se infiinteaza Centrul National de Boli Netransmisibile, prin reorganizarea actualului Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate, care se desfiinteaza.

• Centrul Regional de Sanatate Publica Sibiu se desfiinteaza, urmand sa functioneze ca sectie externa in cadrul Centrului Regional de Sanatate Publica Targu-Mures, ambele centre regionale acoperind Regiunea de dezvoltare Centru.

• Se infiinteaza Directia Juridica si Resurse Umane, prin preluarea structurilor Juridic si RUNOS.

• Structura BFATAM (Buget-Finante-Administrativ-Tehnic si Mentenanta), condusa de catre directorul general adjunct economic, se redenumeste ca Directia Economica.

• Se infiinteaza Serviciul Achizitii Publice prin reorganizarea Biroului Achizitii Publice, care se desfiinteaza.
Totodata, se aproba infiintarea si se defineste activitatea finantata integral din venituri proprii, in conformitate cu prevederile art. 67 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, structura veniturilor si a cheltuielilor aferente activitatii.

De asemenea, potrivit proiectului, se stabileste numarul de autoturisme pentru activitatile specifice desfasurate de catre INSP, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Etichete: INSP, organizare INSP, venituri INSP

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: