Relaxarea masurilor de izolare, in Romania, dupa 15 mai

21/04/2020
Relaxarea masurilor de izolare, in Romania, dupa 15 mai

Relaxarea masurilor de izolare, in Romania, dupa 15 mai

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/relaxarea-masurilor-de-izolare-in-romania-dupa-15-mai/

Presedintele Klaus Iohannis a precizat, marti, ca dupa 15 mai se poate vorbi de o relaxare a masurilor impuse de autoritati. Asta in contextul in numarul infectiilor si al deceselor cauzate de noul coronavirus scade.

“Este timpul sa ne gandim la ceea ce se numeste un plan de relaxare atunci cand conditiile vor fi indeplinite. Este acum in vigoare un decret pentru starea de urgenta, care se termina pe data de 15 mai. Dupa data de 15 mai, daca numarul de persoane infectate scade, daca numarul de decese in urma bolii scade, daca noi respectam cu totii masurile impuse de autoritati si lucrurile merg inspre bine, este clar ca putem sa intram atunci intr-o faza de relaxare”, a declarat seful statului, marti, intr-o declaratie de presa.

El a subliniat, totusi, ca aceasta relaxare a masurilor va fi facuta treptat.

In context, el a criticat propunerea ca persoanele in varsta sa fie duse in carantina, sustinand ca aceasta este numana si totalitar a si a dat asifurari ca asa ceva nu se va intampla.

“Dragii mei, asa ceva nu se va intampla. Este inacceptabil. Noi traim intr-o societate libera, o societate care se protejeaza in cazul epidemiei, dar in niciun caz nu venim cu astfel de masuri totalitare, altfel nu as putea sa le spun. Persoanelor in varsta le spun: stati linistiti, nu vine nimeni sa va ia de acasa sa va duca in carantina, nu vine nimeni sa va impuna lucruri inumane. Atunci cand va fi nevoie vom veni si va vom explica despre ce masuri trebuie luate ca sa va protejati voi fata de aceasta boala, in niciun caz statul nu va veni sa impuna astfel de masuri inumane, care nici nu trebuie discutate intr-o societate din secolul XXI”, a mai declarat seful statului.

Etichete: masuri izolare romania, relaxare masuri izolare, izolare varstnici, klaus iohannis

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: