Reglementari privind suspendarea cursurilor fizice si intrarea in online a scolilor

14/01/2022
Reglementari privind suspendarea cursurilor fizice si intrarea in online a scolilor

Reglementari privind suspendarea cursurilor fizice si intrarea in online a scolilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reglementari-privind-suspendarea-cursurilor-fizice-si-intrarea-in-online-a-scolilor/

Autoritatile vor pastra regula intrarii in online a unei scoli atunci cand cel putin jumatate din numarul de clase au activitatea fizica suspendata.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca suspendarea activitatii cu prezenta fizica a unei clase sau grupe se face atunci cand se inregistreaza trei cazuri de infectare in 7 zile consecutive.

“Pragul este de 75%, un prag care nu este atins in niciunul dintre judetele Romaniei in prezent. Din perspectiva educatiei, luni, scolile si toate gradinitele din Romania vor putea sa functioneze cu prezenta fizica. Cea de-a doua schimbare este a suspendarii activitatii cu prezenta fizica in fiecare clasa din scoala sau in fiecare grupa din gradinita atunci cand sunt trei cazuri de infectare in 7 zile consecutiv. Se pastreaza regula intrarii in online a intregii scoli atunci cand cel putin jumatate din numarul de clase au activitatea fizica suspendata”, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, intr-o conferinta de presa comuna cu Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Suspendarea activitatii clasei se face prin decizia Consiliului de Administratie al scolii respective, iar suspendarea activitatii fizice la nivelul intregii unitati de invatamant se face prin decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit ministrului Campeanu, aceste reglementari sunt detaliate in ordinul comun ministrul Sanatatii- ministrul Educatiei care a fost semnat si trimis spre pubicare la Monitorul Oficial.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat o hotarare privind modificarea conditiilor de desfasurare a activitatii in unitatile de invatamant, care prevede ca toate scolile care functioneaza pe raza judetelor ale caror spitale au ocupate peste 75% din paturile destinate ingrijirii bolnavilor de COVID-19 vor trece la predarea exclusiv online.

Pana in prezent, in Romania, 460.000 de elevi s-au vaccinat anti-Covid, iar gradul de imunizare in privinta angajatilor din invatamant este de peste 70%.

Etichete: cursuri online scoli, suspendare cursuri fizice, vaccinare elevi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: