Refugiatii din Ucraina beneficiaza de aceleasi servicii medicale ca asiguratii romani (CNAS)

03/03/2022

Refugiatii din Ucraina beneficiaza de aceleasi servicii medicale ca asiguratii romani (CNAS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/refugiatii-din-ucraina-beneficiaza-de-aceleasi-servicii-medicale-ca-asiguratii-romani-cnas/

Cetatenii straini si apatrizii aflati in situatii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiaza de aceleasi servicii medicale ca asiguratii romani, fara plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, precum si de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale si servicii cuprinse in programele nationale de sanatate curative.

“Asistenta medicala se acorda de catre furnizorii aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate in baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul roman. Furnizorii vor pastra o copie a documentului si vor intocmi evidente distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.”, precizeaza CNAS.

Potrivit sursei citate, CNAS a transmis o circulara catre toate casele de asigurari de sanatate cu informatii privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiatii din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se afla in relatie contractuala.

Totodata, si Alianta Pacientilor Cronici din Romania (APCR) a anuntat ca pune la dispozitia paccientilor refugiati din Ucraina un call center, unde fiecare apelant va fi navigat prin sistemul de sanatate, va primi consiliere medicala de baza, psihologica, nutritie, dar si medicamentele necesare tratamentului indicat de medicii implicati, prin procurarea acestora de la producatori.

Etichete: servicii medicale refugiati, suport medical refugiati ucraina, CNAS

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: