Reconstructie mamara bilaterala pentru o femeie de 55 de ani, la Mures

18/12/2014

Reconstructie mamara bilaterala pentru o femeie de 55 de ani, la Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reconstructie-mamara-bilaterala-pentru-o-femeie-de-55-de-ani-la-mures/

mediciOperatie de reconstructie mamara realizata joi, 18 decembrie,de o echipa de medici din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, coordonata de dr. Senin Negovan.

Aceasta interventie s-a incadrat in Subprogramului national de reconstructie mamara dupa afectiuni oncologice prin endoprotezare.

“Interventia, care a durat aproximativ doua ore, a fost realizata unei paciente de 55 de ani din judetul Mures, care a fost operata de cancer mamar cu amputatie de ambii sani, operatii efectuate in 2010, respectiv 2013, avand o evolutie postoperatorie si post-tratament oncologic favorabila. Pentru ca o pacienta sa beneficieze de reconstructie mamara in cadrul acestui program, trebuie sa existe o evaluare oncologica de etapa, care sa avizeze explicit indicatia de reconstructie mamara, imediata sau secundara”, scrie intr-un comunicat de presa al  unitatii medicale din Targu Mures.

Procedura de reconstructie mamara a fost realizata gratuit, iar o astfel de procedura ajuta pacienta sa isi regaseasca echilibrul emotional.

“Restaurarea sanilor pierduti dupa o mastectomie ajusteaza echilibrul emotional al persoanei si o ajuta sa isi reocupe locul in familie si societate. Reconstructia imbunatateste calitatea vietii femeilor care au trecut printr-o operatie pentru cancer mamar, operatia ajuta femeia sa treaca mai usor peste acest moment dificil din viata ei. Obtinerea aspectului fizic dinainte de mastectomie reface perceptia femeii asupra propriei imagini, fapt ce se coreleaza cu cresterea stimei de sine, a increderii in propriile forte si cu convingerea ca viata a revenit la normal”, mai scrie in informarea de presa emisa de SCJU Mures.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Webinar medical gratuit | Tratamentul neuropatiei diabetice: direct la tinta

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice