Stiri medicale

Reactia Ministerului Sanatatii la protestul profesionistilor din sanatate

Data ultimei actualizari: 04/11/2013

poza ministerul sanatatiiDupa marsul de protest al cadrelor medicale organizat sambata in Bucuresti, ministerul Sanatatii mentioneaza intr-un comunicat ca se fac toate eforturile de rezolvare a problemelor din sistemul sanitar. Principalele revendicari ale cadrelor medicale sunt alocarea pentru sanatate a 6% din PIB pana in 2016, dublarea salariilor medicilor rezidenti si o legislatie care sa protejeze independent profesionistilor.

Actiunile de protest vor continua

Cu toate ca ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat ca este deschis dialogului pentru a respecta calendarul de indeplinire a obiectivelor comune, prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), a afirmat ca actiunile de protest vor continua pana la indeplinirea dezideratelor.

“Avem negocieri cu Guvernul (…). Eu sper sa nu fie nevoie de greva generala, pentru ca locul medicilor e langa pacienti”, a precizat presedintele CMR.

Prezenta a aproximativ 10.000 de participanti la protest a fost considerata de prof.univ.dr. Vasile Astarastoae “o victorie a solidaritatii umane”:

“Romania trebuie sa se trezeasca, dar nu cum vor politicienii, ci asa cum vrea elita, intelectualitatea, cei care lucreaza si construiesc in Romania”, a adaugat presedintele CMR.

Reactia ministerului Sanatatii fata de actiunile de protest

Ministerul Sanatatii precizeaza ca se depun toate eforturile necesare pentru a rezolva problemele din sistemul medical.

“MS depune toate eforturile legale pentru rezolvarea cat mai curand a problemelor stringente din sistemul sanitar, care nemultumesc atat pacientii si cadrele medicale, cat si autoritatile”, se precizeaza in comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Continuarea protestelor si o eventuala greva generala depinde, conform declaratiilor presedintelui CMR Vasile Astarastoae, de rezultatul negocierilor cu reprezentantii Guvernului.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.