Reactia Ministerului Sanatatii la protestul profesionistilor din sanatate

04/11/2013

Reactia Ministerului Sanatatii la protestul profesionistilor din sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reactia-ministerului-sanatatii-la-protestul-profesionistilor-din-sanatate/

poza ministerul sanatatiiDupa marsul de protest al cadrelor medicale organizat sambata in Bucuresti, ministerul Sanatatii mentioneaza intr-un comunicat ca se fac toate eforturile de rezolvare a problemelor din sistemul sanitar. Principalele revendicari ale cadrelor medicale sunt alocarea pentru sanatate a 6% din PIB pana in 2016, dublarea salariilor medicilor rezidenti si o legislatie care sa protejeze independent profesionistilor.

Actiunile de protest vor continua

Cu toate ca ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat ca este deschis dialogului pentru a respecta calendarul de indeplinire a obiectivelor comune, prof.univ.dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), a afirmat ca actiunile de protest vor continua pana la indeplinirea dezideratelor.

“Avem negocieri cu Guvernul (…). Eu sper sa nu fie nevoie de greva generala, pentru ca locul medicilor e langa pacienti”, a precizat presedintele CMR.

Prezenta a aproximativ 10.000 de participanti la protest a fost considerata de prof.univ.dr. Vasile Astarastoae “o victorie a solidaritatii umane”:

“Romania trebuie sa se trezeasca, dar nu cum vor politicienii, ci asa cum vrea elita, intelectualitatea, cei care lucreaza si construiesc in Romania”, a adaugat presedintele CMR.

Reactia ministerului Sanatatii fata de actiunile de protest

Ministerul Sanatatii precizeaza ca se depun toate eforturile necesare pentru a rezolva problemele din sistemul medical.

“MS depune toate eforturile legale pentru rezolvarea cat mai curand a problemelor stringente din sistemul sanitar, care nemultumesc atat pacientii si cadrele medicale, cat si autoritatile”, se precizeaza in comunicatul postat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Continuarea protestelor si o eventuala greva generala depinde, conform declaratiilor presedintelui CMR Vasile Astarastoae, de rezultatul negocierilor cu reprezentantii Guvernului.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: