Razvan Mironescu: Ministrul Sanatatii sa-l demita de urgenta pe presedintele CNAS, Vasile Ciurchea

22/01/2016

Razvan Mironescu: Ministrul Sanatatii sa-l demita de urgenta pe presedintele CNAS, Vasile Ciurchea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/razvan-mironescu-ministrul-sanatatii-sa-l-demita-de-urgenta-pe-presedintele-cnas-vasile-ciurchea/

razvan-mironescuDeputatul liberal, Razvan Mironescu, cere demiterea presedintelui CNAS intr-un comunicat de presa.

“Unul dintre cele mai importante proiecte ale sistemului de sanatate din Romania, Cardul de Sanatate, este din nou blocat pentru ca cel care este responsabil cu implementarea si cu functionarea sistemului care asigura functionarea, presedintele CNAS Vasile Ciurchea, a dat proba suprema a incompetentei sale nefiind in stare sa mentina sistemul functional nici macar sase luni de la inaugurare. Asta ca sa nu mai vorbim ca, inca de la inceput, au fost mari probleme in distribuirea cardului, inregistrarea in sistem a acestuia si legaturile informatice dintre CNAS, medici de familie si farmacii.

De aceea, in momentul de fata, toti cei interesati in buna functionare a sistemului – deopotriva asigurati, medici si farmacisti – si-au pierdut complet increderea in viabilitatea acestui sistem, dar mai ales in capacitatea manageriala a conducerii CNAS de a asigura functionarea corespunzatoare a Cardului de Sanatate cu avantajele ce decurg din acesta. Mai rau este ca acum s-au implementat niste reguli noi care reglementeaza relatia pacient ( asigurat) – sistem de sanatate, reguli care nu se pot aplica si nici nu spune nimeni cu ce trebuie sa fie inlocuite.

Faptul ca insolventa firmei care asigura mentenanta sistemului informatic este folosita ca paravan pentru a ascunde incompetenta presedintelui CNAS nu-i ajuta cu nimic pe asiguratii care fac cozi uriase la usile medicilor de familie sau sunt plimbati pe drumuri pentru ca farmaciile nu le recunosc retetele compensate in lipsa validarii electronice.

 Faptul ca la licitatia organizata pentru selectarea unei noi firme de mentenanta nu s-a prezentat nimeni nu se poate reprosa decat tot aceluiasi Vasile Ciurchea, care, fiind total in afara subiectului, a aprobat o valoare estimata a contractului mult sub realitatile comerciale ale obligatiilor contractuale si in aceste conditii este logic ca operatorii economici nu au fost interesati sa participe.

Avand in vedere fiecare dintre aceste argumente, solicit ministrului Sanatatii, domnul Patriciu Achimas-Cadariu, sa faca un bine sistemului de sanatate din Romania si milioanelor de cetateni care contribuie financiar la acesta si sa-l demita de urgenta pe Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate”.

Razvan Mironescu

Deputat PNL

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice