Raport privind sistemul sanitar national, elaborate de Avocatul Poporului

10/06/2016

Raport privind sistemul sanitar national, elaborate de Avocatul Poporului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-privind-sistemul-sanitar-national-elaborate-de-avocatul-poporului/

dosareAvocatul Poporului va elabora un raport special privind sistemul sanitar national, care va fi prezentat tuturor factorilor de decizie.

“In ultimii ani, institutia noastra a fost confruntata, si este in continuare, cu un numar care creste intr-o progresie geometrica de un an la altul, de la trimestru la altul, de petitii, de audiente, de sesizari din oficiu, de anchete care vizeaza fie nerespectarea art. 34 din Constitutie privind dreptul la ocrotirea sanatatii sau alte aspecte tangente, cum ar fi drepturile persoanelor cu dizabilitati, drepturile copiilor, tinerilor. Mai mult decat atat, institutia a intocmit in ultimii ani mai multe rapoarte speciale pe anumite probleme punctuale, sectoriale din domeniul Sanatatii. De data aceasta, obiectivul nostru este mult mai ambitios. (…) Dorim de data aceasta sa avem in vedere un spectru mult mai larg de probleme cu care se confrunta sistemul de sanatate public si privat”, a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, citat de Agerpres.

Se doreste ca raportul sa fie intocmit in colaborare cu autoritatile, organizatiile profesionale, liderii confederatiilor sindicale, cu asociatiile pacientilor si cu mediul universitar.

“Raportul special il vom prezenta celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului, presedintelui, celorlalte autoritati, tuturor asociatiilor si ONG-urilor prezente si apoi sa incercam impreuna sa il diseminam si sa il sustinem in asa fel incat autoritatile sa tina seama de radiografia noastra si de propunerile pe care le facem”, a mai spus Victor Ciorbea, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, raportul ar urma sa raspunda la intrebarea daca sistemul de sanatate din Romania se confrunta sau nu cu o criza.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: