Raport: Aproape 20.000 de refugiati ucraineni au beneficiat de asistenta medicala in Romania

14/02/2023
Raport: Aproape 20.000 de refugiati ucraineni au beneficiat de asistenta medicala in Romania

Raport: Aproape 20.000 de refugiati ucraineni au beneficiat de asistenta medicala in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-aproape-20-000-de-refugiati-ucraineni-au-beneficiat-de-asistenta-medicala-in-romania/

Circa 20.000 de refugiati ucraineni au beneficiat de asistenta medicala de la declansarea razboiului si pana la inceputul lui 2023, potrivit unui raport publicat de Federatia Organizatiilor Nonguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Datele oficiale comunicate de Guvern arata ca, in acest interval, 19.594 de refugiati ucraineni au beneficiat de asistenta medicala, iar 3.170 au fost spitalizati. Dintre acestia, 4.590 au fost transportati cu ambulanta la spital. Un numar de 462 de copii au fost vaccinati impotriva poliomielitei si alti 444 impotriva rujeolei – prima doza. De asemenea, peste 1.000 de persoane varstnice au solicitat servicii sociale, arata raportul, conform Agerpres.

Accesul la serviciile medicale a fost extins pentru refugiatii ucraineni care beneficiaza de statutul de protectie temporara. Organizatia Mondiala a Sanatatii, in parteneriat cu Guvernul si alti parteneri, a identificat 24 de clinici de medicina de familie drept clinici care includ refugiati. Acele clinici sunt sprijinite cu limbaj de interpretare, inregistrare, trimitere si sprijin financiar pentru inregistrarea refugiatilor si furnizarea de servicii.

Potrivit susrei citate, de la inceputul crizei din Ucraina si pana la sfarsitul lui aprilie 2022, organizatiile membre ale FONPC au sprijinit aproape 380.000 de persoane refugiate, investind peste 6 milioane de euro. Donatiile sau finantarile au fost primite in majoritate covarsitoare (16 organizatii din 22) sub forma de fonduri private sau alocari date de catre ONG-uri internationale (inclusiv granturi) si niciun buget nu a fost direct alocat de catre vreo autoritate locala, centrala sau din fonduri europene.

Etichete: servicii medicale, servicii medicale pentru refugiati, razboi ucraina

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: