Raluca Turcan: Suntem singura tara care are la dispozitie vaccinuri la liber

24/05/2021

Raluca Turcan: Suntem singura tara care are la dispozitie vaccinuri la liber

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raluca-turcan-suntem-singura-tara-care-are-la-dispozitie-vaccinuri-la-liber/

Romania este singura tara care are la dispozitie vaccinuri la liber iar daca vrem ca lucrurile sa se schimbe in materie de vaccinare trebuie sa existe cat mai multe centre mobile, institutiile sa colaboreze intre ele iar procesul sa mearga in mediul rural, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan.

“Daca vrem ca lucrurile sa se schimbe in materie de vaccinare trebuie sa existe cat mai multe astfel de centre mobile, institutiile sa colaboreze intre ele, e important sa mearga procesul vaccinarii in mediul rural, sa ne apropiem de persoanele varstnice, care nu au posibilitatea, intotdeauna, sa se deplaseze pentru vaccinare, si in felul acesta sa putem, ca tara, undeva in luna august sa ne apropiem de un procent de 50% populatie imunizata. Suntem singura tara care are la dispozitie vaccinuri la liber iar lucrul acesta se desfasoara fara niciun fel de problema. De asemenea, suntem, ca tara, in top european in privinta posibilitatilor de vaccinare in functie de cei care aleg sa se vaccineze(…)In mai putin de 5 luni de la aparitia vaccinului Romania a avut o rata a vaccinarii buna si exemplara la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Raluca Turcan, citata de Agerpres.

Potrivit demnitarului, procesul de vaccinare trebuie sa continue si sa fie din ce in ce mai intens in primul rand cu persoanele vaccinate cu prima doza.

Totodata, ea mai considera ca, pentru ca procesul vaccinarii sa se deruleze bine si in mediul rural, iar solutia sunt caravanele mobile admitand, insa, ca sunt mici sincope la personalul care trebuie sa se deplaseze in aceste caravane.

Etichete: campanie vaccinare anti-covid, vaccinuri anti-covid, caravane mobile vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab