Rafila: Vaccinarea trebuie sa fie un obiectiv national, sa nu fie politizata

28/04/2021

Rafila: Vaccinarea trebuie sa fie un obiectiv national, sa nu fie politizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-vaccinarea-trebuie-sa-fie-un-obiectiv-national-sa-nu-fie-politizata/

Deputatul Alexandru Rafila spune ca nu trebuie politizata campania de vaccinare anti-COVID si a propus formarea unei coalitii pentru relansarea Romaniei, formata din autoritati locale, reprezentanti ai asociatiilor profesionale si ai asociatiilor patronale.

“Vaccinarea trebuie sa fie un obiectiv national, sa nu fie politizata de niciun fel, sa ofere oamenilor argumente suficiente, serioase, incat sa adere la aceasta campanie de vaccinare.”, a precizat deputatul, potrivit Agerpres.

Totodata, el a adaugat ca toata lumea incearca sa revina la normalitate, la viata de dinainte de pandemie.

“Ne dorim cu toti sa putem sa calatorim, sa putem sa accesam serviciile de sanatate, persoanele varstnice cu boli cronice au nevoie de serviciile de sanatate, pentru ca timp de un an accesul a fost foarte limitat. Lucrul asta s-a si observat in momentul in care la final anului trecut am avut cea mai amare rata de mortalitate de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Evident, copiii trebuie sa invete, trebuie sa socializeze, trebuie sa se dezvolte normal si cred ca sunt suficiente argumente incat sa existe un efort national pentru atingerea acestui obiectiv.”, a mai sustinut Rafila potrivit sursei citate.

De asemenea, el le-a sugerat autoritatilor sa adapteze campania de vaccinare momentului actual, cand numarul celor interesati scade rapid, numarul vaccinurilor disponibile este tot mai mare si centrele de vaccinare trebuie sa fie la indemana populatiei.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: