Rafila: Trebuie sa traversam rapid pragul de 50.000 de doze administrate, la 100.000 pe zi

15/03/2021

Rafila: Trebuie sa traversam rapid pragul de 50.000 de doze administrate, la 100.000 pe zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-trebuie-sa-traversam-rapid-pragul-de-50-000-de-doze-administrate-la-100-000-pe-zi/

Deputatul Alexandru Rafila spune ca este necesara cresterea rapida a numarului de doze de vaccin impotriva noului coronavirus administrate pe zi, de la 50.000 la 100.000, pentru speranta reluarii activitatilor normale la sfarsitului lunii septembrie.

El a adaugat ca, din punct de vedere al vaccinarii, Romania a ajuns de pe locul 3 pe 19 in clasamentul tarilor din Uniunea Europeana.

“Campania de vaccinare a functionat destul de bine in Romania si stiti destul de bine ca, cel putin la inceput, in primele saptamani, Romania era pe primele locuri in ceea ce priveste numarul de doze de vaccin care erau administrate, proportional cu populatia. Intre timp, viteza a scazut, de fapt nu stiu daca a scazut viteza, dar a crescut foarte mult viteza in multe tari si noi de pe locul trei am ajuns pe locul 19 in UE ca numar de doze administrate raportat la populatie si trebuie sa traversam rapid acest prag, care a ajuns la aproape 50.000 de doze administrate, la 100.000 pe zi, ca sa avem o proiectie si o speranta de reluare a activitatilor cat de cat normal la sfarsitul lunii septembrie”, a afirmat prof. dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca sunt multe bariere administrative.

“Faptul ca a inceput etapa a treia este un lucru bun, dar la inceput s-ar putea sa fie sincope, mai ales ca adresabilitatea este mult mai mare. In etapa a doua de vaccinare, in categoria persoanelor cu boli cronice si persoane speciale din diverse tipuri de activitati esentiale aveam aproape sase milioane de cetateni. In etapa a treia cred ca mai avem inca 6 milioane. (…) Pot sa va spun ca PSD ar fi fost implicat cu specialisti in sanatate publica in gestionarea vaccinarii. Din pacate, Ministerul Sanatatii se dovedeste incapabil sa participe la efortul national de vaccinare”, a adaugat Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

De asemenea, el a mai sustinut ca Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, a facut o treaba buna cat ii permite experienta si cat ii permit sa resursele.

Etichete: doze de vaccin administrate pe zi, reluarea activitatii normale in romania, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial