Rafila: Trebuie sa gasim o solutie ca sa avem din nou medici in conducerea DSP-urilor

05/04/2022

Rafila: Trebuie sa gasim o solutie ca sa avem din nou medici in conducerea DSP-urilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-trebuie-sa-gasim-o-solutie-ca-sa-avem-din-nou-medici-in-conducerea-dsp-urilor/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca pe viitor se doreste gasirea unei solutii pentru ca la conducerea DSP-urilor sa fie medici.

“Noi ne dorim pentru viitor sa gasim o solutie astfel incat sa incurajam remedicalizarea directiilor de sanatate publica, pentru ca in momentul de fata este mult mai avantajos si din punct de vedere financiar si din punct de vedere profesional pentru medic sa lucreze ca medic, nu ca functionar public. Lucrul acesta a fost posibil in timpul starii de alerta, acum nu mai este posibil si trebuie sa gasim o solutie pentru viitor”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a anuntat ca in cadrul unor directii de sanatate publica din tara au fost facute unele schimbari.

“Au fost facute schimbari la DSP-uri, in sensul ca acele persoane care nu erau functionari publici nu mai puteau ocupa acele posturi pentru ca acele posturi au putut fi ocupate de alte persoane. Este o categorie a functionarilor publici – directorii directiilor de sanatate publica sunt functionari publici.”, a mai afimat ministrul Sanatatii.

Etichete: conducere DSP, medici la DSP, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: