Rafila: Trebuie sa facem cumva sa schimbam situatia medicinii de familie

20/12/2021

Rafila: Trebuie sa facem cumva sa schimbam situatia medicinii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-trebuie-sa-facem-cumva-sa-schimbam-situatia-medicinii-de-familie/

Problema crizei de personal din spitale poate fi rezolvata printr-o strategie a resurselor umane specializate, care sa includa colaborarea cu universitatile de medicina, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Criza de personal din spitale nu se poate rezolva printr-o solutie de moment. Solutiile de moment sunt solutii pe care incercam sa le introducem atunci cand avem o urgenta majora de sanatate publica, cum este pandemia. Dar criza din spitale se poate face daca avem o strategie de resurse umane in sanatate. Stati putin, ca abia am venit la Ministerul Sanatatii. Sigur, avem o strategie cadru, daca vreti, sa lucram impreuna cu unitatile si facultatile de medicina. Daca vom lucra impreuna cu acestea, vom avea oameni bine pregatiti”, a precizzat ministrul Rafila, conform Agerpres.

Potrivit demnitarului, fenomenul migrarii specialistilor din sanatate a incetinit, in schimb in urmatorii ani va exista o criza a medicilor de familie, avand in vedere ca multi dintre acestia sunt trecuti de 50 de ani.

“Trebuie sa facem cumva sa schimbam situatia medicinii de familie, pentru ca in momentul de fata medicii de familie au o medie de varsta foarte inaintata, de peste 50 de ani. Lucrul acesta va duce, in anii urmatori, la o criza de medici pentru asistenta medicala primara”, a mai afirmat ministrul Sanatatii.

Etichete: medicina de familie, medie de varsta medici de familie, criza de personal sanatate, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: