Rafila: Profesionistii din sistemul de sanatate trebuie implicati in mod direct, inclusiv in coordonarea din domeniu

05/04/2021

Rafila: Profesionistii din sistemul de sanatate trebuie implicati in mod direct, inclusiv in coordonarea din domeniu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-profesionistii-din-sistemul-de-sanatate-trebuie-implicati-in-mod-direct-inclusiv-in-coordonarea-din-domeniu/

Profesionistii din sistemul de sanatate trebuie sa fie implicati in mod direct, inclusiv in coordonarea institutiilor din domeniu, a declarat deputatul Alexandru Rafila.

“Profesionistii din sistemul de sanatate trebuie sa fie implicati in mod direct, inclusiv in coordonarea, conducerea institutiilor de sanatate, de sanatate publica. Chiar astazi am citit cu surprindere ca, de exemplu, la nivelul Institutului National de Sanatate Publica se incearca aducerea unui nou director general care nu mai are nevoie de niciun fel de specializare in domeniul de sanatate si intr-o situatie de criza cred ca o astfel de abordare nu este nici corecta, nici onesta si este periculoasa pentru situatia in care ne gasim. Trebuie, totusi, atunci cand spunem lucruri sa le si respectam si atunci putem sa ne si asteptam ca toata lumea trage la aceeasi caruta si toata lumea va incerca sa ajute la rezolvarea problemelor dintr-o perioada asa de dificila”, a declarat prof. dr. Rafila, citat de Agerpres.

In opinia sa, pandemia cu noul coronavirus ar trebui sa constituie un bun prilej ‘de regandire, reorganizare’ a sistemului de sanatate, astfel incat sa devina rezilient.

De asemenea, medicul a mai adaugat ca accesul la serviciile de sanatate trebuie sa fie un drept care este aplicat si aplicabil tuturor oamenilor din Romania, indiferent ca este pandemie sau nu.

Etichete: profesionisti din sistemul de sanatate, institutii de sanatate publica, alexandru rafila

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela