Rafila: Prioritate – schimbarea mentalitatii cu privire la finantarea sistemului sanitar

10/12/2021

Rafila: Prioritate – schimbarea mentalitatii cu privire la finantarea sistemului sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-prioritate-schimbarea-mentalitatii-cu-privire-la-finantarea-sistemului-sanitar/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca, in Romania, cea mai importanta prioritate este schimbarea mentalitatii cu privire la finantarea sistemului de sanatate.

“Am fost nominalizat ministru al Sanatatii in urma cu doua saptamani si acum trebuie sa gasesc echilibrul potrivit intre cum facem fata situatiei actuale si cum construim rezilienta sistemului sanitar, ceea ce este foarte dificil, pentru ca sunt aceiasi oameni, aceleasi resurse in situatia actuala si trebuie sa fac ceva in legatura cu rezilienta sistemului sanitar. Cred ca, cel putin in Romania, prioritatea cea mai importanta este schimbarea mentalitatii cu privire la finantarea sistemului sanitar”, a declarat Ministrul Sanatatii, la Bucharest Forum 2021, citat de Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca unul dintre cele mai importante aspecte ale rezilientei este preventia, insa in Romania sunt putine masuri preventive care functioneaza.

In privinta pandemiei de COVID-19, potrivit ministrului, cea mai importanta lectie o reprezinta solidaritatea si coordonarea.

Etichete: finantare sistem de sanatate, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. ANA MIHAELA CONSTANTIN says:

    Domnule ministru aveti perfecta dreptate.Intrebarea mea este ,de ce nu am primit banii pt vaccinurile copiilor din luna aprilie,si aceste vaccinarii sunt tot profilaxie .
    Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: