Rafila: O sa avem o noua lege a salarizarii. Nu cred ca in Sanatate va fi vorba despre greva

31/05/2023
Rafila: O sa avem o noua lege a salarizarii. Nu cred ca in Sanatate va fi vorba despre greva

Rafila: O sa avem o noua lege a salarizarii. Nu cred ca in Sanatate va fi vorba despre greva

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-o-sa-avem-o-noua-lege-a-salarizarii-nu-cred-ca-in-sanatate-va-fi-vorba-despre-greva/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca nu crede ca in Sanatate va fi o greva asa cum se intampla in sistemul de educatie si a dat asigurari ca discrepantele salariale intre categoriile de personal vor fi rezolvate, ‘dar nu toate acum’.

“O sa avem o noua lege a salarizarii. Si acesta este un lucru care s-a discutat ieri, eliminarea unor discrepante care exista in actuala lege a salarizarii care face ca, de exemplu, un asistent medical sa aiba venituri care il aduc foarte aproape de alte categorii care au in mod evident responsabilitati mult mai mici in actul medical. (…) Nu cred ca in sanatate va fi vorba despre o greva, nu ne dorim asa ceva. (…) In noua lege a salarizarii va exista o reasezare care sa aduca asistentii medicali in primul rand in pozitia lor. Va exista o revendicare salariala care va fi indeplinita. Va elimina o anumita discrepanta care exista intre cei din personalul auxiliar, care au ajuns in celebra Anexa 2 si care au ajuns la maximul salarizarii, si anumite categorii care nu au primit inca aceste sporuri. Aceasta discrepanta va fi realizata in perioada imediat urmatoare”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Demnitarul a mai precizat ca a avut discutii atat cu reprezentantii Federatiei Sanitas, cat si cu cei ai Solidaritatii Sanitare.

“Ne-am inteles asupra majoritatii punctelor. (…) Avem raspunsuri pozitive. Incepand cu ocuparea posturilor in sistemul de sanatate, continuand cu semnarea contractului colectiv de munca, cu tichetele pentru vacanta care ar putea sa fie platite din alte surse, inclusiv ne gandim sa vedem cum putem sa eliminam anumite inechitati in acordarea unor sporuri. Problemele nu pot fi rezolvate toate acum. Au inteles colegii de la sindicate. Deschiderea la Ministerul Sanatatii a fost permanenta. Avem o relatie de colaborare extrem de buna. (…) Este dreptul fiecaruia sa protesteze, au multe revendicari care sunt justificate, dar care nu se pot rezolva toate dintr-o data”, a mai precizat Rafila.

Etichete: greva in sanatate, rafila, legea salarizarii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: