Rafila: Nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise

12/09/2022
Rafila: Nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise

Rafila: Nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-nu-vom-schimba-in-niciun-fel-abordarea-care-a-reusit-sa-mentina-scolile-deschise/

In contextul inceperii cursurilor scolare, se mentin masurile anti-COVID luate la inceputul anului, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii. El a mai adaugat ca, in acest an, este posibil sa avem un sezon gripal mai serios.

“La inceputul acestui an am elaborat un set de recomandari pe care le-am transmis Ministerului Educatiei, a fost distribuit Inspectoratelor Scolare, directorilor de unitati de invatamant. Sunt cateva lucruri simple, pe care le avem cu totii la indemana. Aceste masuri sunt universale, previn si infectia cu coronavirus, previn si gripa, pentru ca e posibil sa avem un sezon gripal mai serios in acest an, dupa o pauza de doi-trei ani si nu vom schimba in niciun fel abordarea care a reusit sa mentina scolile deschise”, a afirmat ministrul Rafila, citat de Agerpres.

Demnitarul a subliniat ca scolile au ramas deschise in valurile cinci si sase pandemice pentru ca abordarea nu a fost legata de numarul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate.

“Am dezvoltat in paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienta, e bine sa continuam cu acest model de buna practica ce si-a dovedit experienta, a tinut scolile deschise, economia deschisa si viata sociala deschisa”, a mai adaugat ministrul.

Citeste si: MS: Norme de igiena in scoli, in contextul pandemiei si al apropierii sezonului gripal

Etichete: scoli deschise pandemie, masuri anti-covid scoli, sezon gripal, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: