Rafila: Ne tratam de multe ori pacientii in mod distant. Au nevoie de atentie, empatie si grija

25/08/2022

Rafila: Ne tratam de multe ori pacientii in mod distant. Au nevoie de atentie, empatie si grija

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ne-tratam-de-multe-ori-pacientii-in-mod-distant-au-nevoie-de-atentie-empatie-si-grija/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca de multe ori, pacientii sunt tratati de personalul medical cu atitudini distante, desi ei au nevoie nu doar de tratamentul specific afectiunilor lor, ci si de multa empatie si grija.

“Comportamentul uman lipseste de foarte multe ori si increderea in sistemul public, in general, si sistemul de sanatate, in particular, este afectata datorita faptului ca ne tratam de multe ori pacientii intr-un mod distant, cand ei au nevoie de foarte multa atentie, de foarte multa empatie, foarte multa grija”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Totodata, el a subliniat ca este nevoie de o mai putina politizare a sistemului de sanatate din Romania.

“Daca vrem sa imbunatatim sistemul de sanatate din Romania, trebuie sa lucram foarte mult in educarea oamenilor, in general, educarea personalului medical si sa reusim sa fim intr-adevar oameni si sa politizam mai putin lucrurile”, a mai spus ministrul.

In acest sens, demnitarul a dat exemplul Spitalului de Neurochirurgie din Iasi, unde de trei saptamani functioneaza Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactica de tip Leksell Gamma Knife. Rafila a participat la inaugurarea oficiala.

Etichete: ingrijiri medicale pacienti, empatie pacienti, educarea personalului medical, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: