Rafila: Ne pregatim sa lansam un hub de inovare si cercetare al universitatilor de medicina

11/11/2022
Rafila: Ne pregatim sa lansam un hub de inovare si cercetare al universitatilor de medicina

Rafila: Ne pregatim sa lansam un hub de inovare si cercetare al universitatilor de medicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ne-pregatim-sa-lansam-un-hub-de-inovare-si-cercetare-al-universitatilor-de-medicina/

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, un hub de inovare si de cercetare al Universitatilor de Medicina si Farmacie in parteneriat cu Ministerul Sanatatii se afla in pregatire.

“Noi trebuie sa ii invatam (pe studenti si medici), sa ii pregatim, sa ii convingem sa ramana in Romania prin profesionalismul nostru, prin dedicatia noastra si prin ceea ce le oferim. (…) In acest an, am incercat sa construiesc puntile de care este nevoie intre Ministerul Sanatatii si Universitatile de medicina si farmacie. (…) Ne pregatim sa lansam un hub de inovare si de cercetare al Universitatilor de medicina si farmacie in parteneriat cu Ministerul Sanatatii. Sunt lucruri importante si, mai mult decat atat, avem si o oportunitate in plus legata de PNRR si, cu siguranta, intr-un termen relativ scurt, un an, doi ani, vom avea cel putin trei centre de simulare si training pentru tinerii medici in Universitatile de medicina si farmacie din tara”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

De asemenea, va fi organizat un nou institut de management al resurselor umane, dezvoltat impreuna cu universitatile de medicina.

“Scolile de medicina, specialistii romani, lumea medicala romaneasca poarta cu sine excelenta si performanta in desfasurarea activitatii fie ea clinica, didactica sau de cercetare. (…) Cred ca in actualitatea febrila pe care o experimentam este momentul sa gandim realist si inovativ. Si, in acest sens, cercetarea ofera oportunitatea unica de parteneriat de realizari in beneficiul tuturor, iar mijloacele informationale pe care le avem la indemana, instrumentele de e-health, teleconsult, telemedicina si inteligenta artificiala sunt vehicule de facilitare a cooperarii in comunitatea medicala intr-un ritm si la un nivel fara precedent”, a declarat si consilierul prezidential Diana Paun, potrivit sursei citate.

Etichete: hub de inovare si de cercetare, universitatile de medicina si farmacie, rafila, diana paun

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: