Rafila: Lipsa de incredere genereaza tragedii. Oamenii se prezinta foarte tarziu la medic

21/01/2022

Rafila: Lipsa de incredere genereaza tragedii. Oamenii se prezinta foarte tarziu la medic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-lipsa-de-incredere-genereaza-tragedii-oamenii-se-prezinta-foarte-tarziu-la-medic/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a subliniat importanta redobandirii increderii populatiei in autoritati pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Lipsa acesteia genereaza tragedii, mai spune ministrul, in conditiile in care pacientii se prezinta foarte tarziu la medic.

“Cred ca lucrul cel mai important ca sa putem sa gestionam aceasta pandemie este redobandirea increderii populatiei in autoritatile medicale, pe de o parte, si in autoritatile publice, pe de alta parte. Lipsa de incredere genereaza tragedii, pentru ca de multe ori oamenii se prezinta foarte tarziu la medic, cand posibilitatile terapeutice in cazul infectiei cu noul coronavirus sunt limitate si cred ca avem foarte mult de lucrat si Academia de Stiinte Medicale ar putea sa fie unul dintre actorii importanti incat sa recredibilizam corpul medical, care si-a facut cu prisosinta datoria in acesti doi ani”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, la masa rotunda ‘COVID-19: aspecte actuale’, organizata de Academia de Stiinte Medicale.

Potrivit demnitarului, multi dintre angajatii din sistemul sanitar implicati in gestionarea pandemiei COVID-19 au muncit pana la epuizare, iar unii s-au imbolnavit si chiar au murit.

“Ne gasim intr-o perioada in care goana dupa audienta duce la popularizarea de catre mass-media a unor false personalitati medicale, care nu au alt scop decat a raspandi stiri care sperie populatia doar din dorinta de audienta”, a mai precizat ministrul.

De asemenea, el a adaugat ca s-a stabilit un circuit clar al pacientului COVID care sa beneficieze de intreg lantul necesar pentru diagnostic, evaluare, tratament.

Etichete: incredere in autoritati medicale, incredere in medici, pandemie covid, rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: