Rafila: Introducerea obligativitatii mastii s-ar putea sa nu dea rezultate

27/07/2022
Rafila: Introducerea obligativitatii mastii s-ar putea sa nu dea rezultate

Rafila: Introducerea obligativitatii mastii s-ar putea sa nu dea rezultate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-introducerea-obligativitatii-mastii-s-ar-putea-sa-nu-dea-rezultate/

O eventuala impunere a mastii nu va da rezultate asteptate, este de parere ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Totusi, demnitarul recomanda populatiei sa poarte masca de protectie in spatiile inchise aglomerate si in mijloacele de transport pentru a limita raspandirea virsului SARS-CoV2. Numarul noilor cazuri creste de la o zi la alta.

“Ministerul Sanatatii nu are la dispozitie aceasta parghie (de impunere a obligativitatii mastii sanitare – n.r.). Asa cum am mai afirmat, mai ales ca este o perioada extrem de calduroasa, este bine sa existe o participare a populatiei la acest efort de limitare a raspandirii. Ea se poate face printr-o masura foarte simpla, prin utilizarea mastii in spatiile inchise aglomerate sau in mijloacele de transport in comun. Am vazut chiar exemple din partea unor persoane care s-au hotarat sa le foloseasca. Cred ca este un mesaj puternic, pentru ca oamenii sa inteleaga ca, daca se protejeaza pe ei, protejeaza si pe ceilalti. Trebuie sa avem un anumit tip de solidaritate si responsabilitate. Introducerea obligativitatii s-ar putea sa nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu – masca daca este purtata incorect este inutila. Important nu este doar sa porti masca, ci sa o porti corect. Este greu sa stabilesti puncte de control din cinci in cinci metri ca sa verifice cineva chestia asta”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, ministrul a anuntat ca, in perioada urmatoare, vor fi deschise centre de vaccinare in unitatile sanitare, ca o masura de pregatire a campaniei de imunizare din toamna.

Etichete: purtarea mastii, obligativitate masca, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. pall vera says:

    Purtarea mastii este o masura ieftina si eficienta. Se pot monta postere cu modul corect de purtare a mastii. Sigur vor fi persoane care vor purta masca incorect sau o vor refuza dar majoritatea va fi receptiva.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: