Rafila: Incepem sa semnam contractele pentru cele 27 de obiective incluse in PNRR

13/03/2023
Rafila: Incepem sa semnam contractele pentru cele 27 de obiective incluse in PNRR

Rafila: Incepem sa semnam contractele pentru cele 27 de obiective incluse in PNRR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-incepem-sa-semnam-toate-contractele-pentru-cele-27-de-obiective-incluse-in-pnrr/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat ca in luna martie se finalizeaza etapa de proiectare a Spitalului Regional de Urgenta Iasi, urmand sa inceapa procedura de achizitie pentru construirea unitatii medicale.

In paralel, potrivit demnitarului, se lucreaza la semnarea contractelor pentru cele 27 de obiective incluse in Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) de asistenta medicala spitaliceasca.

“In paralel, in aceasta luna, incepem sa semnam toate contractele pentru cele 27 de obiective incluse in Programul National de Redresare si Rezilienta, ma refer la cele de asistenta medicala spitaliceasca. Lista este cunoscuta, a fost aprobata de Guvernul Romaniei pe baza unor criterii care au fost transparente si lucrul acesta este in mod evident un pas foarte mare inainte. Contractele de finantare vor prevedea, dupa caz, proiectarea si constructia. Sunt unii la care proiectul exista deja si practic o sa fie doar constructia sau dotarea acestor unitati spitalicesti. Imi doresc ca a doua parte a anului 2026 sa ne gaseasca cu toate aceste obiective realizate. Depinde foarte mult si de aplicant ca sa aiba succes”, a declarat ministrul Rafila, intr-o conferinta de presa.

Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate (ANDIS) va coordona impreuna cu Ministerul Sanatatii activitatea de constructie a celor trei spitale regionale si inca trei obiective din totalul de 27.

Etichete: PNRR, contracte PNRR, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: