Guvernul a aprobat finantarea constructiei Spitalului Regional de Urgenta Craiova

03/08/2022
Guvernul a aprobat finantarea constructiei Spitalului Regional de Urgenta Craiova

Guvernul a aprobat finantarea constructiei Spitalului Regional de Urgenta Craiova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-a-aprobat-finantarea-constructiei-spitalului-regional-de-urgenta-craiova/

Executivul a aprobat proiectul de lege privind asigurarea finantarii Spitalului Regional de Urgenta Craiova. Proiectarea urmeaza sa fie finalizata in a doua partea anului viitor, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Este vorba despre asigurarea finantarii pentru constructia Spitalului Regional Craiova, cel de-al treilea care va intra in proiectare in cursul acestei toamne. Celelalte doua, respectiv Spitalul Regional Iasi si Spitalul Regional Cluj-Napoca, sunt deja in procedura de proiectare, a fost atribuita. (…) Am avut o intalnire cu reprezentantii companiilor care au castigat aceste proiecte. Pana in primavara se vor finaliza proiectele celor doua spitale Iasi si Cluj si speram ca, in cursul anului viitor, in a doua parte, pentru ca este necesara o perioada de circa un an de zile dupa atribuire, sa avem proiectul finalizat si la Craiova si sa se poata trece la etapa de licitatie si de incepere a constructiilor efective la cele trei spitale regionale”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa.

Proiectul de lege adoptat de Guvern prevede aprobarea contractului de finantare pentru Spitalul Regional de Urgenta Craiova dintre Romania si Banca Europeana de Investitii.

Imprumutul in valoare de 368 milioane euro reprezinta circa 73% din costul net aferent. Diferenta de circa 140,52 milioane de euro din costul total net, la care se adauga taxele si impozitele aferente proiectului, va fi asigurata de statul roman.

Etichete: spitalul regional de urgenta craiova, constructie spitale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: