Rafila: In Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemie

11/06/2020
Rafila: In Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemie

Rafila: In Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-romania-cu-siguranta-nu-putem-spune-ca-am-incheiat-problema-legata-de-pandemie/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, considera, in contextul discutiilor referitoare la prelungirea starii de alerta, ca trebuie sa fie pastrata ‘o parghie administrativa’, fiind nevoie de o decizie politica in acest sens.

“In opinia mea, trebuie pastrata o parghie administrativa care sa poata sa faca fata unei urgente de sanatate publica. Noi ne gasim intr-o urgenta de sanatate publica la nivel global, iar in Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemia cu noul coronavirus. Vedeti ca numarul de cazuri a crescut usor in ultima perioada si pe masura ce creste intensitatea activitatilor sociale, economice, ne putem astepta ca lucrurile sa evolueze in doua directii, odata o crestere a numarului de cazuri la nivel national (…) si cel de-al doilea element este aparitia unor focare de imbolnavire (…). Cred ca e nevoie de anumite parghii care sa poata sa controleze aceste focare. Dincolo de caracterul administrativ (…), sigur ca e nevoie de decizie politica (…), trebuie sa existe o decizie politica asumata de cei care au aceasta responsabilitate”, a declarat Rafila, citat de Agerpres.

In opinia sa, fiecare cetatean poate sa contribuie la impiedicarea raspandirii noului coronavirus, indiferent de deciziile luate la nivel politic sau administrativ.

El a mai subliniat ca este necesara ‘o pregatire laborioasa’ pentru la toamna, cand este nevoie de continuitate in activitatea economica si sociala, dar si in domeniul educatiei.

 

Etichete: stare de alerta, masuri preventie coronavirus, masuri protectie, pandemie covid-19, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: