Rafila: In Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemie

11/06/2020

Rafila: In Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-in-romania-cu-siguranta-nu-putem-spune-ca-am-incheiat-problema-legata-de-pandemie/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, considera, in contextul discutiilor referitoare la prelungirea starii de alerta, ca trebuie sa fie pastrata ‘o parghie administrativa’, fiind nevoie de o decizie politica in acest sens.

“In opinia mea, trebuie pastrata o parghie administrativa care sa poata sa faca fata unei urgente de sanatate publica. Noi ne gasim intr-o urgenta de sanatate publica la nivel global, iar in Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemia cu noul coronavirus. Vedeti ca numarul de cazuri a crescut usor in ultima perioada si pe masura ce creste intensitatea activitatilor sociale, economice, ne putem astepta ca lucrurile sa evolueze in doua directii, odata o crestere a numarului de cazuri la nivel national (…) si cel de-al doilea element este aparitia unor focare de imbolnavire (…). Cred ca e nevoie de anumite parghii care sa poata sa controleze aceste focare. Dincolo de caracterul administrativ (…), sigur ca e nevoie de decizie politica (…), trebuie sa existe o decizie politica asumata de cei care au aceasta responsabilitate”, a declarat Rafila, citat de Agerpres.

Continut educational:

In opinia sa, fiecare cetatean poate sa contribuie la impiedicarea raspandirii noului coronavirus, indiferent de deciziile luate la nivel politic sau administrativ.

El a mai subliniat ca este necesara ‘o pregatire laborioasa’ pentru la toamna, cand este nevoie de continuitate in activitatea economica si sociala, dar si in domeniul educatiei.

 

Etichete: stare de alerta, masuri preventie coronavirus, masuri protectie, pandemie covid-19, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Webinar medical gratuit | Tratamentul neuropatiei diabetice: direct la tinta

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Tot mai multe cadre medicale apeleaza la psihoterapie din cauza epuizarii psihice si fizice